Erdemir Vakfına kesilen para cezası

Erdemir Vakfına kesilen para cezası

Maliye Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler sonucu 129 milyon liradan 37,5 milyon liraya indirilen cezanın 17 Kasım'da ödeneceği bildirildi

ZONGULDAK (AA) - Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları TAŞ (ERDEMİR) Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı, Maliye Bakanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucu 129 milyon liradan 37,5 milyon liraya indirilen para cezasının 17 Kasım'da ödeneceğini açıkladı.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, 2008 ve 2009 yıllarında, Türk bankalarının yurt dışındaki şubelerinden elde ettiği faiz gelirleri dolayısıyla vakıf hakkında iktisadi işletme oluştuğu yaklaşımıyla cezalı kurumlar vergisi tarhiyatı gerçekleştirildiği belirtilerek, bunun miktarının ceza ve gecikme faiziyle 129 milyon liraya ulaştığı ifade edildi.

Maliye Bakanlığı yetkilileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde 37,5 milyon lirada uzlaşıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Uzlaşma görüşmelerinin sonucunda kesinleşen vergi cezası miktarı olan 37,5 milyon lira, tüm üye ve emeklilerimizin varlıklarından ekim ayı itibarıyla düşülmek suretiyle 17 Kasım tarihinde ilgili vergi dairesine yatırılacaktır. 2014 yılı ocak ayından bu yana vergi cezası dolayısıyla vakıf ile ilişiğini kesen üye ve emeklilere yüzde 17 oranındaki varlıkları ödenmemiştir. Yüzde 17 oranında blokaj olarak vakıfta tutulan miktarlar değerlendirilmekteydi. En son ekim ayı katsayısıyla değerlenecek olan bu tutarlardan vergi cezası düşülecek ve kasım ayında ödenecektir."

Açıklamada, Bireysel Emeklilik Sistemine geçişle ilgili çalışmaların da sürdüğü bildirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı