Erciyes'te tohum toplama etkinliği

Erciyes'te tohum toplama etkinliği

KAYSERİ (AA) - Erciyes’te yeşil doku oluşturulması için doğal olarak yetişen bitki türleri üzerinde çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, bu bitkilerin...

KAYSERİ (AA) - Erciyes’te yeşil doku oluşturulması için doğal olarak yetişen bitki türleri üzerinde çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, bu bitkilerin zenginleştirilmesi için gönüllü vatandaşlarla tohum toplama etkinliği düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikte toplanan tohumların bahar aylarında ekiminin yine Erciyes Dağı'na yapılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Erciyes Kış Turizm Merkezi’ndeki yoğun kullanımın olduğu bölgelerde bitki dokusunun seyrelmesinin kar tutma süresinin azalmasına sebep olduğu tespit edildi.

Projeyle Erciyes’teki bitki dokusunun zenginleştirilmesi için mevcut bitki örtüsünün incelendiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Büyükşehir Belediyesince yapılan çalışmalar sonucu kar tutma süresinin uzatılabilmesi ve yağışın etkisiyle oluşabilecek erozyonun önlenmesi için Erciyes’te yeşil doku oluşturulması projesi başlatıldı. Mayıs ayında toprak analizleri yapıldı. Bu analizler sonucu doğal olarak yetişen sığır kuyruğu, kangal türleri, sirken, papatya, korunga, keven, yakı otu gibi türler üzerinde çalışılmasının uygun olduğuna karar verildi. Yine Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığının yaptığı çalışmalar sonucu, Tekir Bölgesi'nde bulunmayan, ama Hacılar ve Hisarcık bölgelerinde bin 800 rakıma kadar görülebilen gül hatmi çiçeğinin de bu çalışmada kullanılarak doğal çeşitlendirme yapılması öngörüldü. Bu nedenle Hacılar ve Hisarcık’ta özellikle mezarlıklarda yaygın halde bulunan gül hatmi tohumları, Tekir ve Hacılar kapılardan ise papatya tohumları temmuz ağustos aylarında toplanarak Büyükşehir Belediyesi fidanlığında ekime hazır hale getirildi."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :