Erciyes Teknopark’ta Dış Ticaret Söyleşileri başladı

Erciyes Teknopark’ta Dış Ticaret Söyleşileri başladı

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından firmalara yönelik olarak "Dış Ticaret Söyleşileri'nde dış ticaretin temelleri, ihracat istihbaratı,...

Erciyes Teknopark Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi tarafından firmalara yönelik olarak "Dış Ticaret Söyleşileri'nde dış ticaretin temelleri, ihracat istihbaratı, pazar araştırması ve ihracatta maliyet avantajı sağlayacak uygulamalar konuları ele alındı.

Erciyes Teknopark tarafından dört kez düzenlenecek olan "Dış Ticaret Söyleşileri" ile ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Hidayet Kiraz, Erciyes Teknopark olarak teknoloji geliştirme bölgesinde yer alan firmaların ihracat kapasite artışlarına ve altyapılarının tamamlanmasına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu söyleşilerde firmalarımıza doğrudan ihracat, pazar araştırması, hedef pazarların belirlenmesi, maliyetlerin hesaplanması ve pazara giriş hakkında bilgilendirmeler yapılacaktır. Dış Ticaret Söyleşileri kapsamında yer alan Ürün Pazarlama Söyleşilerinde de firmalarımızın ürünlerinin doğrudan ihraç edilmesi amacıyla pazar araştırması, ürün standartlarının belirlenmesi ve satış stratejileri üzerine uygulamalı çalışmalar yapılacaktır. Söyleşilerimizin mevcut ticari ortamda ihracat kapasitesinin artmasını isteyen firmalarımız için son derece etkili bir faaliyet olacağı kanaatindeyiz. Firmalarımızın dış pazarlar hakkındaki bilgi ve tecrübe eksikliğini gidermeye yönelik bu gibi eğitimleri sıklıkla düzenlemeye devam edeceğimizi de belirtmek isterim."

Kaynak:Haber Kaynağı