Ercişli Emrah Kültür ve Sanat Festivali

Ercişli Emrah Kültür ve Sanat Festivali

Festival kapsamında yapılan Milli Piyango çekilişinde, 2 milyonluk liralık ikramiye Ankara'da satıdığı belirlenen "237450" numaralı tam bilete çıktı

VAN (AA) - Erciş ilçesinde düzenlenen "Ercişli Emrah Kültür ve Sanat Festivali"nde, Mili Piyango çekilişi yapıldı.

Erciş Stadyumu'nda düzenlenen festivalde kurulan 5 ekranından yapılan 19 Eylül Milli Piyango çekilişini, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi yaptı. Çiftçi'nin yaptığı çekilişte 2 milyon liralık ikramiye, Ankara'da satıldığı belirlenen "237450" numaralı tam bilete çıktı.

Festivalde konuşan Çiftçi, festival kapsamında Milli Piyango çekilişinin Erciş'te yapılmasından dolayı, Milli Piyango İdaresi yetkililerine teşekkür etti.

Ayrıca adına festival düzenlenen Ercişli Emrah'ın bölgede yetişen muhteşem bir şair ve halk ozanı olduğunu belirten Çiftçi, "Son 10 yıldır yaptığımız çalışmalarla Ercişli Emrah'ın 150'ye yakın şiirini TRT ile Kültür ve Turizm Bakanlığında tescil ettirdik. Ercişli Emrah, ilçemize ve kadim şehrimize yakışır eserler vermiştir" dedi.

Ercişli şair Gökmen Sakin tarafından şiirlerin okunduğu festivalde, vatandaşlar Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Özdil'in, seslendirdiği şarkılarla eğlendi.

Festivale, Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, Erciş Belediye Başkan Vekili Necdet Kahraman, Milli Piyango İdaresi Çekilişler Dairesi Başkanı Ekrem Gürsoy, Ankara Ercişliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zafer İzgi, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı