Erbil'de Musul konferansı

Erbil'de Musul konferansı

Musul Valisi Hamadi: "Teröristlerin elinde tuttuğu Musul'un en kısa zamanda kurtarılması, kaçırılan rehinelerin serbet bırakılması, halkın maruz kaldığı haksızlık ve zulme son verilmesi lazım"

ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentinde, "Musul'un güvenliği, istikrarı ve toplumsal yapısı" temalı konferans düzenlendi.

Musul Valisi Nevfel Hamadi, İl Meclisi Başkanı Beşar Kiki ve kentin idari yetkililerinin katıldığı konferansta, bölgedeki aşiret reisleriyle etnik ve dini azınlık temsilcileri de hazır bulundu.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Musul Valisi Hamadi, terör örgütü DAEŞ sonrası Musul'da güvenlik ve istikrarın sağlanması için tüm imkanların seferber edileceğini belirtti. Hamadi, kentteki tüm etnik ve dini unsurlar arasındaki ihtilafların ortadan kaldırılması için de mücadele edeceklerini ifade etti.

Terör örgütü DAEŞ'in elindeki Musul kentinin geri alınması için yapılacak kurtarma operasyonuna destek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyen Hamadi, "Teröristlerin elinde tuttuğu Musul'un en kısa zamanda kurtarılması, kaçırılan rehinelerin serbest bırakılması, halkın maruz kaldığı haksızlık ve zulme son verilmesi lazım." dedi.

Konferansa katılan İl Meclisi Başkanı Kiki ise Musul vatandaşlarının haricinde kimsenin bölge halkı adına karar veremeyeceğini ve DAEŞ'in ortadan kaldırılmasından sonra Musulluların kendilerini tekrardan yönetmeye başlayacağını belirtti.

Kiki, şunları söyledi:

"Musul halkı zor günlerden geçti ve geçmeye devam ediyor. Hepimizin amacı başımıza musallat olan DAEŞ'in bölgeden atılmasıdır. Daha sonra tekrar farklı bir felaketin başımıza gelmemesi için diğer kentlerin güvenliği ve istikrarına önem vermemiz gerekiyor."

IKBY Başkanı Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu İsmet Recep de ancak tüm tarafların el ele vermesiyle kentin terörden arındırılacağını dile getirdi.

Musul kentinin bölgenin güvenliği için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Recep, DAEŞ sonrası dönemde bölgenin güvenlik ve istikrarı konusunda söz sahibi olacak kişilerin de kent sakinleri olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :