Erbaş, Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hasan ile görüştü

Erbaş, Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hasan ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Şeyh Nur Muhammed Hasan ile makamında bir araya geldi

 Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Şeyh Nur Muhammed Hasan ile makamında bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Erbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin din eğitimi, kültürel ve birçok alanda iş birliği yapmasının önemini vurguladı.

Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak eğitim ve birçok açıdan kardeşlerimizin daha iyi noktalara ulaşması hususunda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." dedi.

- "Diyanetin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz"

Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Şeyh Nur Muhammed Hasan da görüşmeden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Erbaş'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Somali'yi ziyaret etmesinin olumlu sonuçlar doğurduğunu belirten Hasan, "Bizi yalnız bırakmayan Türk halkına ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz." dedi.

Türkiye'nin Somali'ye yapmış olduğu yatırımları hatırlatan Hasan, "İki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini arzu ederim." ifadelerini kullandı.

Somali'de Eş-Şebab terör örgütünün dini istismar ettiğini anlatan Hasan, Diyanet İşleri Başkanlığının din eğitimi alanındaki tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

Görüşmede, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay da hazır bulundu.

Erbaş, Somali Vakıflar ve Din İşleri Bakanı Hasan ile görüştü

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :