Epilepsi Hastası Kızı İçin Yardım İstiyor

Epilepsi Hastası Kızı İçin Yardım İstiyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan Ayata ailesi, epilepsi hastası çocukları Zeynep'in tedavisi için destek bekliyor- Baba Ayata: "Ben kimseden para istemiyorum, kızımın tedavisi için yetkililerden veya hayırsever iş adamlarından yardım istiyorum. Kız

ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde yaşayan Mehmet Ayata, epilepsi hastası kızı Zeynep'in tedavisi için yetkililer ve hayırsever vatandaşlardan destek bekliyor.

İnşaat işçiliği yaparak evini geçindirmeye çalıştığını anlatan Ayata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşındaki kızının epilepsi hastası olduğunu 2 yaşındayken fark ettiklerini ve tedavisi için de 10 yıldır çaba harcadıklarını söyledi.

Üç çocuğuna ve eşine bakmak zorunda olduğunu, ancak kızının tedavisi için ilçe dışına çıkması gerektiğini ifade eden baba Ayata, işe gitmediği günlerde para kazanamadığı için sıkıntısının daha da büyüdüğünü dile getirdi.

Kızını son olarak İstanbul'daki özel bir hastaneye götürdüğünü ve kendisinden tedavi için 80 bin lira talep edildiğini aktaran Mehmet Ayata, şunları kaydetti:

"Kızımı, tedavi ettirebilmek amacıyla İstanbul’da özel bir hastaneye götürdüm. Tahliller sonucunda kızımın, ameliyatla beynine pil takılarak tedavi edilebileceği söylendi. Bunun için ise en az 80 bin lira lazım. Evimin eşyalarını 10 bin lira karşılığında satarak, tahlillerini yaptırdım. Kızım çok hasta, sürekli bayılıyor ve bunun sonucunda bir yerleri kırılıyor. Son olarak düştüğünde de ayağını kırdı. Ben kimseden para istemiyorum, kızımın tedavisi için yetkililerden veya hayırsever iş adamlarından yardım istiyorum. Kızım ameliyat olmazsa bir iki yıl sonra ölecek, lütfen bana yardım edin, kızım ölmesin."

Anne Sevgi Ayata da kızı Zeynep'in tedavisi için yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı