EPGİS'ten istihdam çağrısına destek

EPGİS'ten istihdam çağrısına destek

EPGİS Başkanı Aktaş:- "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına yaptığı 'artı iki istihdam' çağrısına destek vermeye hazırız"

ANKARA (AA) - Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına yaptığı "artı iki istihdam" çağrısına destek vermeye hazır olduklarını belirterek, "Atıl durumdaki 2 bin 600 akaryakıt istasyonun kilometre tahdidi kaldırılırsa, iki değil üç istihdam yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, ekonominin güçlenmesi ve işsizlik sorununun çözümü için sendika olarak ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

Akaryakıt istasyonlarına getirilen kilometre sınırlamasının sektördeki istihdam kapasitesini olumsuz etkilediğini ifade eden Aktaş, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına yaptığı artı iki istihdam çağrısına destek vermeye hazırız. Atıl durumdaki 2 bin 600 akaryakıt istasyonun kilometre tahdidi kaldırılırsa, iki değil üç istihdam yapmaya hazırız. Bu sınırlamanın aşılması durumunda Türkiye genelindeki istasyonlar, 8 bin 500 kişiyi işe alabilir. 2005 tarihli yasa, akaryakıt istasyonu olup LPG'si olmayan ya da LPG'si olup akaryakıtı olmayan istasyonların atıl kalmasına neden olmuştu. Bir torba yasaya eklenecek maddeyle bu sorunun çözülüp, sektörde istihdam artışının önünü açmak mümkündür." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :