EPDK kurul kararı

EPDK kurul kararı

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğalgaz tedarikçisi ve ihracatçısı şirketlerin doğalgazın taşınacağı güne yönelik taşıma...

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), doğalgaz tedarikçisi ve ihracatçısı şirketlerin doğalgazın taşınacağı güne yönelik taşıma bildirimini en erken 7, en geç 1 gün önce saat 16.45'e kadar Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ye (BOTAŞ) yapması kararlaştırıldı.

EPDK'nın konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, transit giriş noktalarında yapılacak doğalgaz taşıma miktarına ilişkin bildirimler, BOTAŞ ile transit boru hattı işletmecisi arasında yapılan "Bağlantılı Sistem Teslim Sözleşmesi" çerçevesinde belirlenen zaman aralığında gerçekleştirilecek.

Bu zaman aralığında herhangi bir değişiklik olması durumunda, değişiklik, uygulamadan en geç 15 gün önce Elektronik Bülten Tablosu (EBT) üzerinden BOTAŞ tarafından duyurulacak.

BOTAŞ, transit giriş noktalarında yapılan taşıma miktarı bildirimini, Bağlantılı Sistem Teslim Sözleşmesi gereğince düzenleme hakkına sahip olacak.

Doğalgaz tedarik ve ihraç eden şirketler, doğalgazın taşınacağı gün için yapacağı taşıma miktarı bildirimini en erken 7, en geç 1 gün önce saat 16.45'e kadar EBT üzerinden BOTAŞ'a iletecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :