EPDK Başkanı Yılmaz:

EPDK Başkanı Yılmaz:

"Elektrikte yatırım ihtiyacı olan İran düzenleme konusunu gündemine alabilir"- "ERRA'nın üyelik konusunda İran ile temasa geçmesinin de önümüzdeki süreçte değerlendirilmesi gerekir"

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, elektrikte yatırım ihtiyacı olan İran'ın düzenleme konusunu gündemine alabileceğini belirterek, yönetim kurulu üyesi olduğu, Enerji Piyasası Düzenleyici Kuruluşlar Bölgesel Birliği'nin (ERRA) üyelik konusunda bu ülkeyle temasa geçmesinin önümüzdeki süreçte değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

EPDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Yılmaz'ın Bratislava'da gerçekleştirilen ERRA 15'inci Yatırım ve Düzenleme Konferansı'ndaki konuşmasına yer verildi.

Buna göre, konferans kapsamında ERRA yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Yılmaz, birliğin yeni üye alımı ve dışa açılım stratejileri konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Diğer düzenleyici birliklerden farklı olarak ERRA'nın belli bir coğrafi sınırı bulunmadığını ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"ERRA'nın bir coğrafi sınırı olacak mı, olacaksa bu sınır nerede bitecek, bunların değerlendirilmesi gerekiyor. Şu andaki üyelere bakıldığında ERRA'nın merkezine 10 saat mesafede olan Moğolistan ve Nijerya gibi ülkeler de var, hal böyleyken yakın coğrafyada bulunan, ancak üye olmayan Türkmenistan, Özbekistan ve Belarus’un üyelikleri konusunda da girişimde bulunulabilir. Tabi ERRA’nın Afrika'ya olan ilgisi de mutlaka devam etmelidir."

- "İran'ın dönüşü çok önemli"

Yaptırımların kaldırılmasından sonra İran’ın dünya enerji piyasalarına döndüğünü vurgulayan Yılmaz, "Elektrikte yatırım ihtiyacı olan İran düzenleme konusunu gündemine alabilir. ERRA’nın üyelik konusunda İran ile temasa geçmesinin de önümüzdeki süreçte değerlendirilmesi gerekir.” ifadesini kullandı.

Ülkelerin enerji otoriteleri arasında kapsamlı iş birliği, bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirmek ve genel düzenleme normları geliştirmek amacıyla kurulan ERRA, 24 üye ülke ve 4 kıtada yaklaşık 1 milyar nüfusun enerji piyasasını düzenleyen üst kurulları bünyesinde bulunduruyor.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı