EOC komisyonlarına Türkiye'den 4 temsilci seçildi

EOC komisyonlarına Türkiye'den 4 temsilci seçildi

ANKARA (AA) - Avrupa Olimpiyat Komitelerinin (EOC) 2018-2021 dönemi için belirlenen komisyonlarına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) önerisiyle Türkiye'den...


ANKARA (AA) - Avrupa Olimpiyat Komitelerinin (EOC) 2018-2021 dönemi için belirlenen komisyonlarına, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesinin (TMOK) önerisiyle Türkiye'den 4 temsilci seçildi.

TMOK'tan yapılan açıklamaya göre, TMOK Yönetim Kurulu üyesi ve pazarlama-iletişim alanında faaliyet gösteren özel bir şirketin sahibi Ali Kiremitçioğlu, EOC Pazarlama ve İletişim Komisyonu üyesi oldu. Kariyeri boyunca Türkiye'nin önde gelen firmalarının yönetici pozisyonlarında bulunan Kiremitçioğlu, 2011-2014 yıllarında İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Üst Yöneticisi olarak görev yaptı.

Nevriye Yılmaz ise EOC Sporda Cinsiyet Eşitliği Komisyonuna sporcu temsilcisi seçildi. Londra 2012 ve Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda Türk Basketbol Kadın Milli Takımı'nın kaptanlığını yapan ve EOC Sporcu Komisyonu üyesi olan Nevriye Yılmaz, aynı zamanda TMOK Sporcu Komisyonunda yer alıyor.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Demirel, EOC Sağlık ve Anti-Doping Komisyonu üyeliğine getirildi. Demirel, Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Yönetim Kurulu üyesi, TMOK üyesi ve TMOK Sağlık ve Bilim Çalışmaları Koordinatörü görevlerini yürütüyor.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selhan Özbey de EOC Olimpik Kültür ve Miras Komisyonu üyesi oldu. TMOK Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu üyesi Özbey, Uluslararası Olimpik Akademi Eğitimci Toplantıları'na TMOK adına katılıyor ve "Olimpizm ve Olimpik Hareket" kitabının yazarları arasında bulunuyor.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :