Ensar Konya’ya başarı ödülü

Ensar Konya’ya başarı ödülü

Ensar Vakfı 7. Büyük Türkiye Buluşması Antalya’da gerçekleştirildi.

 

Ensar Vakfı 7. Büyük Türkiye Buluşması Antalya’da gerçekleştirildi. Türkiye geneli Ensar Vakfı Şubelerinin katılım sağladığı geleneksel değerlendirme ve istişare toplantısında Ensar Vakfı Konya Şubesi, 2018 yılı içerisinde yaptığı yurt faaliyetlerinden dolayı ödül aldı. Konya Şubesinin ödülünü Konya Şube Başkanı Mustafa Kaçar,  Ensar Vakfı Genel Kurul üyesi Ali Erilli’den aldı.

Programa, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. Hayrettin Karaman,Feyzullah Kıyıklık,Ensar Vakfı Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan, Ali Osman Emirosmanoğlu, Ali Erilli ve şube başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve vakıf çalışanlarından çok sayıda Ensar gönüllüsü katıldı. Ensar Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu, Ensar Vakfı’nın 2018 yılı içerisinde yapılan çalışmaları anlattığı açılış konuşmasından sonra Prof.Dr. Hayrettin Karaman “Ensar Kardeşliği” konulu bir konferans verdi.

“İLK VAZİFEMİZ YARDIMLAŞMAKTIR”

Prof. Dr. Hayrettin Karaman konuşmasında şunları söyledi; “İbadetin ruhu ihlastır şekil şemal değildir. İhlası olmayan ibadet fıkıh ilmihal kitaplarında yazılan en ince teferruatına kadar yazılsa bir numara etmez. İslam dini fıtridir,cümlesini çok duymuşsunuzdur. Din buna olumsuz bakmaz bu manada olumsuz baktığı şey “lı”  olmak değil “cı” olmaktır. Bir aileli olabilirsiniz ve olmalısınız ama aileci olamazsınız. Irkçı olamazsınız orada problem olur. Bir okulda okursunuz “okulu” olursunuz. “İmam Hatipli” olursunuz, “İmam Hatipçi” olamazsınız. Biz İmam hatip meselesini bir üstünlük alameti olarak görmüyoruz.   Sorumlu olduğumuz bir ailemiz var. Eşimiz var, çocuklarımız var. Onların iyi birer Müslüman olmaları için her birimiz teker teker gayret etmekle beraber Ensar Kardeşliği çerçevesinde yardımlaşmaktır. Ensar Kardeşliğinin ilk vazifesi, kitabın kavlinde Müslüman olmak için yardımlaşmaktır.”

KONYA ŞUBESİ ÖDÜLLE DÖNDÜ

Ensar Vakfı 7. Büyük Türkiye Buluşmasında Ensar Vakfı Konya Şubesi, 2018 yılı içerisinde yaptığı yurt faaliyetlerinden dolayı ödül aldı. Konya Şubesinin ödülünü Konya Şube Başkanı Mustafa Kaçar,  Ensar Vakfı Genel Kurul üyesi Ali Erilli’den aldı. Başkan Kaçar ödül sonrası yaptığı konuşmada; “Ensar Vakfı Konya Şubesi olarak, çok yoğun bir yıl geçirdik. İki yurdumuzu eğitim yılına yetiştirmek için arkadaşlarımızla birlikte büyük çaba sarf ettik. Toplam 450 öğrencilik yurtlarımızın faaliyete geçmesinde, Konya Büyükşehir, Selçuklu ve Karatay Belediye Başkanlarımızın önemli katkıları oldu. Bu konuda huzurlarınızda onlara çok teşekkür ediyorum. Ensar Meram ve Ensar Selçuklu yurtlarımız bu yıl faaliyetine başladı. Her iki yurdumuzda şehrimizde önemli bir eksikliği giderdiği görüldü. Önümüzdeki günlerde hem yurt öğrencilerimizin yetiştirilmesi hem de Ensar gönüllüleri için çeşitli etkinliklere başlıyoruz. İnşallah yeni yılda açacağımız üçüncü yurdumuzla Konya’da yurt bakımından etkin olan bir vakıf olacağız” dedi.

ensar-konya’ya-basari--(3).jpg