Enkazdan çıkarılan malzemeleri satıyor

Enkazdan çıkarılan malzemeleri satıyor

Kırıkkale'de bir esnaf, bina enkazlarından çıkarılan çeşitli ahşap, kiremit, kapı, pencere ve demir gibi malzemelerin satışını yapıyor

KIRIKKALE (AA) - Kırıkkale'de bir esnaf, bina yıkımlarından çıkarılan çeşitli malzemeleri, bakım ve temizliklerini yaptıktan sonra satarak gelir elde ediyor.

Kentteki yıkımcı sitesi esnaflarından Serdar Sıkış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkılan binalarda tekrar kullanılabilecek ahşap, kiremit, kapı, pencere ve demir malzemelerin olduğunu söyledi.

Kırıkkale ve Ankara'da yıkılan bina ve gecekondulardan kapı, pencere, çatı tuğlası, kereste, mutfak dolapları, demir kapılar ve daha birçok ahşap yıkım malzemesi satın aldıklarını aktaran Sıkış, bakım ve temizlik yapıldıktan sonra bu malzemeleri ikinci el olarak sattıklarını dile getirdi.

Sıkış, yıkım malzemelerinin köylerde mandıra ve ev yapımında tercih edildiğini ifade ederek, vatandaşların kendilerinden genellikle kiremit, kereste, kapı ve pencere aldıklarını belirtti.

Fiyat avantajı nedeniyle vatandaşların bu malzemeleri tercih ettiğini dile getiren Sıkış, "Bu malzemeler, yenisine göre üçte bir fiyatında satılıyor. Bu da vatandaşlara bir avantaj sağlıyor." dedi.

Sıkış, yıkımdan elde ettikleri malzemelerin satışını yaparak kendilerine geçim kaynağı sağladıklarını, yüzlerce kişinin de bu işten ekmek yediğini söyledi.

Müşteri olarak iş yerinden alışveriş yapan Mustafa Ergen ise dar gelirli ailelerin yeni malzeme yerine bu yolla ihtiyacını giderdiğini aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :