Enis Berberoğlu'nun istinaf duruşması

Enis Berberoğlu'nun istinaf duruşması

Sanık Berberoğlu'nun avukatı Ergün:- "İki husus var eksik. Bunlar sanık lehine olabileceğini değerlendirdiğimiz hususlar. Bu iki eksiğin tamamlanması için duruşma ertelendi. Savcılık esas hakkındaki mütalaasını daha önce verdiği için bu eksiklikler de tam

İSTANBUL (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a ilettiği iddiasına ilişkin "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan yerel mahkemece verilen 25 yıllık hapis cezasının bozulmasının ardından istinaf mahkemesinde yargılandığı davanın duruşması ertelendi.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nce kamu güvenliği gerekçesiyle kapalı yapılan ve ertelenmesine karar verilen duruşmanın ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün basın mensuplarına açıklama yaptı.

Avukat Ergün, yargılamanın 13 Şubat'a ertelendiğini belirterek, "İki husus var eksik. Bunlar sanık lehine olabileceğini değerlendirdiğimiz hususlar. Bu 2 eksiğin tamamlanması için duruşma ertelendi. Savcılık esas hakkındaki mütalaasını daha önce verdiği için bu eksiklikler de tamamlanırsa ki, tamamlanacağını düşünüyoruz. 13 Şubat'ta karara çıkacağını değerlendiriyoruz. Bizim görüşümüz dosyaya gelecek olan yeni bilgi ve belgeler doğrultusunda Enis Berberoğlu'nun masumiyetinin ortaya çıkacağı ve o gün de tahliye edileceği yönündedir." diye konuştu.

Gazetecilerin eksik hususların ne olduğunu sorması üzerine Ergün, "Bir savcılık yazışması eksik. Bir de rapor hazırlanıyor. Bilirkişi raporu hazırlanıyor. İki konu bu. Yargılama gizli olduğu için çok fazla detaya girmemiz mümkün değil. Gizliliği ihlal etme riskimiz var. Ama bu Enis Berberoğlu savunmasının ayaklarını yere değdiren ve savunmanın haklılığını ortaya çıkaran bir rapor olacak. Teknik bir rapor olacak." dedi.

Ergün, öncelikli beklentilerinin beraat kararı verilmesi olduğunu kaydederek, "Yani suçsuz insanın suçsuzluğunun ortaya çıkması, mahkeme kararıyla tescillenmesi. Buna bağlı olarak tahliye bekleniyor." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da 13 Şubat'ta adaletin tecelli edeceğine yürekten inandıklarını ifade ederek, "Bağımsız mahkemelere güvenmek istiyoruz. Türkiye'de bu ve benzer davalarla yargı üzerinde oluşan gölgenin de bu kararla inşallah kalkacağını ve insanların her şeye rağmen 'Mahkeme var kardeşim' diyeceği günün 13 şubat olacağına yürekten inanıyoruz." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :