Engelsiz Yazar Büşra, engel tanımıyor

Engelsiz Yazar Büşra, engel tanımıyor

Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği’nin her hafta Konya Büyükşehir Belediyesi Kılıçaslan Konferans Salonunda düzenlemiş olduğu Selçukya Sohbetleri’nin bu haftaki konuğu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebeti ile Engelsiz Yazar Büşra Ateş oldu.

Hukukçu Yazar  Fatma Şeref Polat'ın yönettiği programda  konuşan Yazar Ateş ;Konya'da SMA Tip 2 (Gevşek Bebek Sendromu) hastası olarak doğduğunu ve  rahatsızlığının bir tip kas erimesi olduğunu , ellerini çok az kullanabildiği halde ilk kitabı Ağlayan Kalpleri telefon klavyesinden yazdığını dile getirdi. 
Zorluklarla mücadele ederken bir çok kitap okuduğunu ve tarihte örnek alınacak mücadeleci kadınlara rastladığını dile getirdi. Örneğin Frida Kahlo küçükken çocuk felci geçirmiş daha sonra ise bir otobüs kazası ama hiç yılmamış, yazmaktan ve resim yapmaktan vazgeçmemiş .Ve çığır açan dünya çapında bir sanatçı olmuş. diye sözlerine devam eden  Yazar Ateş kendi mücadelesinin de benzer rahatsızlıkları olan insanlar için bir örnek olacağına inandığı için tüm acılara rağmen mücadeleden vazgeçmediğini söyledi .Evde eğitim fırsatından yararlanarak bu yıl liseyi bitireceği ve üniversite sınavına gireceği müjdesini de verdi. Programa katılan Tarih öğretmeni Şaban Ulusoy’da Büşra ile ders işlemenin çok keyifli  olduğunu genç yazarın ilgi ve merakının hiç eksilmediğini söyledi. İzleyecilerin soruları üzerine MEB’in Evde Eğitim Programı hakkında kısaca bilgi  veren Ulusoy anlamlı etkinlikten dolayı Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği'ne teşekkür etti. Yazar Büşra Ateş'in onursal üyesi olduğu Gönül Gözü Derneği  Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin de kendileri nazarında Büşra'nın  Engel-siz bir yazar olduğunu ve tüm insanlara yaşama sevinci ve çalışma azmi verdiğini söyleyerek programı düzenleyenlere teşekkür etti.  Program Fikir Sanat Adamları Derneği'nin günün anısına genç yazara çiçek ve kitap  takdim  etmesinden sonra   Türkü Yarenleri  Grubu şefi Hüseyin Ağırcan,Anakız Sonuvar  ve Fatih  Şahin Işık'ın  seslendirmiş olduğu  şiir ve türkülerle sona erdi.

engelsiz-yazar-busra,-engel-taniyor--(2).jpg

engelsiz-yazar-busra,-engel-taniyor--(3).jpg