"Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar Projesi"

"Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar Projesi"

Yüzme ve hamam etkinliklerinin de yer aldığı projeyle engelli bireylerin psikososyal ve fiziksel gelişimlerinin sosyal faaliyetler yoluyla minimize edilmesi amaçlanıyor

DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Yeşildüzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin ortaklaşa hazırladığı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın da destek verdiği "Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

İldeki engelli bireylerin aşçı ve garson olarak hizmet verdiği Kusursuz Kafe'de düzenlenen toplantıda, engelli bireyler ve ailelerine proje planlaması sunuldu.

Düzce Belediyesi Meclis Üyesi Gönül Asuk, burada yaptığı konuşmada, her bireyin, birer engelli adayı olduğu bilinciyle çalışma yaptıklarını söyledi.

Engellilere büyük önem verdiklerini aktaran Asuk, şöyle konuştu:

"Onların sosyal hayata katılmaları bizim için çok önemli. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Kusursuz Kafe de bu çabanın en büyük örneği durumunda, burada 18 engelli çocuğumuz rüşdünü ispatladı. Güzel bir şekilde burada hayatlarına devam ediyorlar. Bu kafenin devamı niteliğinde olan Engelsiz ve Bağımsız Yaşamlar Projesi ile engelli bireylerin psiko-sosyal ve fiziksel gelişimlerini, sosyal faaliyetler yoluyla minimize etmeyi hedefliyoruz."

Engelli bireylere öz bakım başarısı kazandırmak istediklerini anlatan Asuk, "Engelli bireylere yüzme terapisi ile bedensel gelişim ve hamam etkinliğiyle kendi bedenlerini tanıma fırsatı vereceğiz. Yine engelli bireylerin kimseye bağımlı olmadan yaşayabilmelerini, toplumsal hayata tam olarak katılabilmelerini sağlayacağız." diye konuştu.

Yeşildüzce Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Dilek Kar da proje ile çocukların yeni bir deneyime gireceklerini belirtti.

Engelli bireylerin hayata katılımı noktasında yapılan her projenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden Kar, "Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un dediği gibi Türkiye'nin güzel çocuklarına, onlar kadar güzel yarınlar hediye edebilmenin idealiyle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Böyle bir okulda çalışmanın hazzı tartışılamaz ama yapılan projelerle çocuklarımızın yüzlerindeki gülümsemeyi arttırmak harika bir duygu." şeklinde konuştu.

Kar, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Toplantıya, projeye katılacak olan engelli bireyler, aileleri ve Düzce Valisi Zülkif Dağlı'nın eşi Nurgül Dağlı, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İl Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :