Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı

Engelsiz Siber Güvenlik Konferansı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Şenlikci:-"Gelecek yıllarda uygulama sistemlerine insan kaynağı olarak çok değerli kişileri kazandırmak gerekiyor. Bu konuda da hızlı sonuç almak gerekir. Daha hızlı sonuç alma yeteneğ

ANTALYA (AA) - Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği (EPEYD) ve Bilgi Güvenliği Derneği (BGD) tarafından Siber Güvenlik Konferansı düzenlendi. 

 Alanya Kültür Merkezi'ndeki konferansta konuşan EPEYD Başkanı Hasan Kerem Ünsal, Alanya'da gerçekleşen konferansın engellilerin yaşamını kolaylaştıracak projeler için büyük bir adım olduğunu belirtti.

Dünyada yaşanan süreçlerin diplomasi ve askeri alanlardan ibaret olmaktan çıkıp siber alanlara doğru genişlediğini anlatan Ünsal,  şöyle konuştu:

"Yakın bir gelecekte karşılaşabileceğimiz konvansiyonel savaşların yeniden yapılandırılması durumu sadece silahlı askerler ve benzeri etmenlerle sınırlı kalmamakla birlikte ulaşım, enerji, iletişim gibi endüstri ve iş alanları da siber saldırıların gölgesinde yaşamlarını sürdürmek zorunda kalacaktır. Modern çağın gerektirdiği koşullara uygun olarak daha aydınlık yarınların inşasını sağlamak adına bu hususların üzerinde durulması gerekmektedir."

Ünsal, gerek devlet gerekse sivil toplum kuruluşları aracılığıyla siber alandaki negatif gelişmelerin durdurulması gerektiğinin altını çizerek, "Bu açıdan Engelsiz Perspektif Engellilere Yardım Derneği’nin ortaya koyduğu çalışmalar, ülkemizde yaşayan engelli kardeşlerimizi aktif hayatın üyesi haline getirerek onların yaşama paydaş olarak yürümeleri için teşvik etme ve bu hususla ilgili ışık tutmaktır" ifadelerini kullandı.

- "Öğrenme özellikleri bir insanın 5 katı olabiliyor"

Savunma Sanayii Müsteşarlığı Ar-Ge ve Teknoloji Yönetimi Daire Başkanı Ata Şenlikci de 30 yıllık akademisyenlik ve 15 yıllık okul hayatında engelli bireylerle de çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydetti.  Şenlikci, "Arkadaşlarımızı topluma daha hızlı faydalı hale getirebilecek ve onlarında bu işler içerisinde yüksek duygularını tamamlayacak çalışmaları yaptık" dedi.

Şenlikci, gelecek yıllarda uygulama sistemlerine insan kaynağı olarak çok değerli kişileri kazandırmak gerektiğini belirterek, "Bu konuda  hızlı sonuç almak gerekir. Daha hızlı sonuç alma yeteneğimiz de bu arkadaşlarımızla olacak. Bu insanların konuları öğrenme özellikleri bir insanın 5 katı olabiliyor.  Ne kadar çok öğrenir ve sıkı çalışırlarsa bu arkadaşlarımız daha etkin olabilir" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı