Engelsiz Akademi Liderlik Okulu başladı

Engelsiz Akademi Liderlik Okulu başladı

"engelsizkariyer.com" kurucusu ve sosyal girişimci Kızıltaş:- ''Engelli arkadaşlarımız gün sonunda her şeyden önce güçlü yanlarını keşfedecekler, öz güven kazanacaklar, cesaretlerini görecekler ve gittikleri zaman bu programdan sonra firmalarda ya da iş y

İSTANBUL (AA) - İnsan kaynakları ve kariyer portalı "engelsizkariyer.com" tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Engelsiz Akademi Liderlik Okulu başladı.

Taksim'de bir otelde düzenlenen okul ile iş ve kariyer dünyasında ön yargı, ayrımcılık ve fırsat eşitsizliğinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Etkinlik kapsamında ''BirGün BirOdak Liderlik Programı'' ile 20 çalışan engelli ve 5 engelsiz öğrenci geleceğin liderliğine hazırlanıyor.

"engelsizkariyer.com" kurucusu ve sosyal girişimci Mehmet Kızıltaş, Türkiye'de yaklaşık 10 milyon engelli olduğunu söyledi.

Engellilerin hayatlarında en önemli noktanın istihdam olduğunu belirten Kızıltaş, ''İstihdam bir engellinin ekonomik özgürlüğünü sağlaması ve bağımsız birey olması demek. engelsizkariyer.com özellikle engellilerin bağımsız olması ekonomik özgürlüklerini sağlaması noktasında binlerce kişinin istihdama aracılık ediyor.'' diye konuştu.

Kızıltaş, engellilerin isteğinin fırsat eşitliği olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

''Herkesin kariyer yapabildiği bir şirkette ya da farklı bir konumda biz engellilerin de kariyer yapabileceğini göstermek istiyoruz. Çalışan engellilerin lider, yönetici olabileceğini, sorumluluk alabileceğini, güçlü yanlarını görmelerini sağlıyoruz. Bugün firmaların çalışan engelliler arasında seçtikleri 20 engelli ve üniversitede engeli olmayan 5 üniversite öğrencisini buluşturduk. Engelli arkadaşlarımız gün sonunda her şeyden önce güçlü yanlarını keşfedecekler, öz güven kazanacaklar, cesaretlerini görecekler ve gittikleri zaman bu programdan sonra firmalarda ya da iş yerinde sorumluluk alabildiklerini gösterecekler.''


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :