Engellilerin bowling mutluluğu

Engellilerin bowling mutluluğu

Meram Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda engellilere 10 adet akülü araç hediye edildi.

Ayrıca Meram Belediyesi tarafından düzenlenen başka bir etkinlikte de engelli çocuklar bowling oynadı. Hayatlarında ilk kez bowling oynayan çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı ve Başkan Toru’ya teşekkür ettiler.

Meram Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda 10 engelliye akülü araç hediye edildi. Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi’nde düzenlenen programa AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen, Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu ve engelli vatandaşlar katıldı.

BAŞKANIMIZ BÜYÜK JEST YAPTI

Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, “Engelliler Haftası’nda bizlere büyük bir jest yaparak 10 adet akülü tekerlekli sandalyeyi bizlere teslim eden Meram Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bizler artık balkonda oturup etrafı seyreden kişiler olmaktan çıkıp kendi ihtiyaçlarını kendi karşılayan kişiler haline geldik. Allah’a hamd olsun, sunulan imkânlarla engelliler olarak toplumsal hayatta daha etkin bir durumdayız. Bizlere verdiği destekten dolayı Meram Belediye Başkanımız Fatma Toru hanımefendiye teşekkür ediyorum” dedi.   

ENGELLİLER HEP GÖNLÜMÜZDE VE BAŞ TACIMIZ

Hepimizin birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Asıl engelliler, engellileri beyniyle ve kalbiyle dar bir şablona mahkûm edenlerdir. Çünkü azim ve sevgi hiçbir engel tanımaz. Beşikten mezara kadar hizmet ederken engellilerin hayatını da kolaylaştırmak için projeler geliştiriyoruz. Daha önce 25 ve bugün de 10 olmak üzere toplam 35 akülü aracı engelli vatandaşlarımızla buluşturmuş olduk. Parklarımızı, bahçelerimizi ve diğer hizmetlerimizi plânlarken engelli vatandaşlarımızın da kolay bir şekilde istifade edebilmelerine öncelik veriyoruz.  Engelliler için ayrı alanlar oluşturmuyor, toplumun genelinin istifade ettiği alanları onların rahat bir şekilde kullanabileceği şekilde tasarlıyoruz. Toplumsal uyum açısından bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle tüm engellilerimizin Engelliler Haftası’nı da kutluyorum. Sadece bu hafta değil her daim sizler bizim gönlümüzdesiniz ve başımızın tacısınız” diye konuştu. 

AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen de, “Engellileri sadece bir hafta değil her gün hatırlamalıyız. Bizlerle iç içe olmanızdan büyük mutluluk duyuyoruz. Yerel yönetimlerimizin çalışmalarıyla engeller birer birer kaldırılacak ve sizler için daha yaşanılabilir şehirler oluşturulacak. Engelliler Haftanız kutlu olsun” dedi.

ENGELLİLERİMİZİN GÜLÜMSEMESİ EN BÜYÜK HEDİYE

Başkan Toru’yu tebrik eden AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, “Çok güzel ve hayırlı bir hizmet. AK Parti Hükümetleri, engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik çok önemli hizmetler gerçekleştirdi. Rehabilitasyon merkezleri modern hale getirildi. Evde bakım hizmetleri kapsamında birçok engelli kardeşimize destek sağlandı. Kamu ve diğer alanlardaki engelli istihdamı 2 kat artırıldı. Gerek hükümetimiz ve gerekse belediyelerimiz, engellilerimizin sosyal hayata katılımının sağlanması için gerekli düzenlemeleri yapıyor. Sizlerin gülümsemesi bizim için en büyük hediye” ifadelerini kullandı.

BOWLİNG OYNAYAN ENGELLİLERİN MUTLULUĞU

Meram Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle başka bir etkinlik de Kule Site Bowling Salonu’nda düzenlendi. Engelli çocuklar, hayatlarında ilk kez bowling oynamanın sevincini yaşadı. Etkinliğe katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve AK Parti Meram İlçe Başkanı İbrahim Özen de engelli çocukların bowling oynama mutluluğuna ortak oldular.