Askerlik Bir Gün...

Askerlik Bir Gün...

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim Merkez Komutanlığında, 160 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında, 160 engelli bir günlük temsili askerlik yaptı.

Etkinlik kapsamında erken saatlerde Orgenerel Ahmet Canip İskilipligil Kışlası'na gelen bedensel ve zihinsel engellilere kayıtlarının yapılmasının ardından üniformaları giydirildi. Yanaşık düzen eğitiminin ardından yemin töreni düzenlendi.

Kışladaki tören, MEBS Eğitim Alay Sancağı'nın yerini almasıyla başladı. MEBS Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Taner Düvenci'nin, engellilerden oluşan gönüllü birliği selamlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra engelli askerler yemin etti.

Engelli askerler adına konuşan er Ali Ahi, hayatlarının en önemli anlarından birini yaşadıklarını belirterek, hayatlarının sonuna kadar sadık kalacakları kutsal andı içmenin gurur ve mutluluğu içinde olduklarını söyledi.

Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış aziz vatanının nöbet sırasının bugün kendilerinde olduğunu dile getiren Ahi, şöyle konuştu:

"Altay dağlarından Tuna boylarına, Çanakkale'den Sakarya'ya, insanlık haysiyeti ve gururu, askerlik ve şeref izleri bırakan Türk milletinin şanlı ordusuna, yüreği vatana hizmet için çarpan erleri olmaya geldik. Atatürk ilke ve devrimleri ışığında çalışkan, dürüst, hep iyiliğe, hep doğruluğa yönelen bir asker, Atatürk'ün askeri olmaya geldik. Bunun için yemin ettik."

Ahi, kendilerine bu duyguyu yaşatan komutanlarla özenle büyütüp yetiştiren aile ve öğretmenlerine saygı ve şükranlarını sundu.

Birliğe ilk katılan er Ahmet Durmuş'un, yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından Tümgeneral Düvenci, Durmuş'a ilk katılış belgesiyle plaket verdi.

Sizler, bütün dünyaya, yüreğinizle nasıl asker olunacağını gösterdiniz"-

Tümgeneral Düvenci, and içen askerlerle ailelerini tanımaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirterek, "Sizler, bizlere ve bütün dünyaya, yüreğinizle nasıl asker olunacağını gösterdiniz. İşte Türk evladı budur. Sizler Yahya Çavuşlarsınız, sizler Seyit Onbaşılarsınız, sizler Ulubatlı Hasanlarsınız, sizler Mehmetçiklersiniz, sizler Gazi Mustafa Kemal'in askerlerisiniz" diye konuştu.

Engelli askerlerin vatan, millet, bayrak, askerlik aşkıyla çarpan yüreğinin, vatanının teminatı olduğunu vurgulayan Düvenci, "Kahraman Mehmetçiklerim, andınızın, yüce Türk milletine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine, çok değerli ve özverili ailelerinize ve sizlere hayırlı olmasını diler, gözlerinizden öperim" dedi.

 

asker1.jpg

-Engelliler asker olmanın mutluluğunu, aileleri de gururunu yaşadı-

Etkinlik, tören geçişiyle sona erdi. Sancak ve tören kıtasının arkasından engellilerden oluşan gönüllü birliğin geçişi sırasında bazı engelli yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören sonrası ailesiyle mutluluğunu paylaşan, ailesine tekmil ve asker selamı veren engelli er Serkan İyidoğan, "Gerçek bir askerlik olsa daha iyi olurdu ama... Kısmet böyleymiş artık bir şey diyemeyeceğim. Mutluyum" dedi.

Anne Ferdane İyidoğan ise asker annesi olamadığı için üzüldüğünü belirterek, "Birkaç saatte olsa olduğum için çok mutluyum. Söyleyecek söz bulamıyorum. Duygularım çok, anlatacak kelime bulamıyorum. Gururluyum" diye konuştu.

Oğlu Rıza Lökoğlu'nu üniformayla görünce duygulanan Sultan Lökoğlu da çok heyecanlandığını ifade etti.

Baba Yılmaz Lökoğlu ise "Allah vatanımıza milletimize zeval vermesin, kurban olduğum Allah. Bu duyguyu yaşamak çok güzel bir şey. Oğullarımızı bir günlük asker yapmaları bizim için gurur verici bir şey" ifadesini kullandı.

Er Rıza Lökoğlu da asker olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı