Engelliler "kendi dillerinde" iftar açtı

Engelliler "kendi dillerinde" iftar açtı

Görme engelliler "braille alfabesi", işitme engelliler ise "işaret dili" kullanarak okudukları "fatiha duası" ile iftar açtı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te işitme ve görme engelliler, kendi dillerinde okudukları "fatiha duası" ile iftar açtı.

İl Müftüğünce açılan Engelliler Yaz Kur'an Kursuna katılan kursiyerler, Antepevi'nde verilen iftarda buluştu. Görme engelliler "braille alfabesi", işitme engelliler ise "işaret dili" kullanarak okudukları "fatiha duası" ile iftarlarını açtı. Kursiyerler ayrıca, şiir ve ilahileri de kendi dillerinde seslendirdi.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, görme ve işitme engellilere yönelik Kur'an kursu açılacağını duyduğunda şaşırdığını, kursta verilen eğitimi gördüğünde cahilliğini giderdiğini söyledi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, herkes için düzenlenen Kur'an kurslarını engelliler içinde düşündüklerini ve kursların gelecek yıllarda da devam edeceğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kur'an Kursları konusunda önemli çalışmaları olduğunu belirten Çelik, bu kapsamda eğitmenlere de kurslar öncesinde seminerler verildiğini vurguladı.

Çelik, "Kendi kutsal kitabımızla insanımızı buluşturmak istiyoruz. İnsanımıza temel dini bilgileri öğreterek, temel ibadetlerini yapabilme mutluluğunu yaşatmak istiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de programda konuşma yaptı.

Bir ay süren kursa 36 görme, 16 işitme engellinin katıldığı bildirildi. Kursiyerlerin tamamına "braille alfabesi" ile yazılmış Kur'an-ı Kerim verilirken, dereceye girenlere Kur'an-ı Kerim meali hediye edildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı