Engelliler için "Hayata Tutunmak" toplantısı

Engelliler için "Hayata Tutunmak" toplantısı

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik projeler çerçevesinde "Hayata Tutunmak" isimli motivasyon toplantısı gerçekleştirildi.Toplantıda...

ANKARA (AA) - Yenimahalle Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik projeler çerçevesinde "Hayata Tutunmak" isimli motivasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Belediye Engelli Birimi Sorumlusu Emrullah Yılmaz, engelliliğin yalnızca bedensel hastalıkları kapsamadığını, ruhsal ve sürekli hastalıkların da hayatta ciddi engeller yaratabildiğini söyledi.

Sosyolog ve aile terapisti Nurdan Gül Aydoğan ise, hayata tutunmanın kişinin motivasyonuna ve insanların kişiye davranışlarına da büyük ölçüde bağlı olduğunu kaydetti.

2014 yılında kansere yakalandığını öğrenen ve yüzde 97 engelli raporu aldığını anlatan 33 yaşındaki Serap Çetin de hayatla barışma sürecini anlattı.

Çetin, "Tedavi sürecinde gezip dolaştım, benim gibi olan hastalara umut olmak için çalıştım, birçok yüreğe dokundum. Bu süreçte kendi hastalığımı unuttum ve iyileşme sürecine girdim. Çünkü hep inançlıydım, pozitiftim, 'ayakta kalacağım' dedim ve bunun için çalışmalar yaptım. Şimdi tek amacım benim gibi sıkıntılar yaşamış diğer insanlara umut olabilmek." diye konuştu.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, "İçimizde hayata tutunmak isteyen milyonlarca vatandaşımız var. Her birimiz bir tanesinin elinden tutmuş olsak onları hayata bağlamış oluruz. Her şeye rağmen hayat yaşamaya, sevmeye, mutluluğa değerdir." diyerek Çetin'i cesaretinden dolayı tebrik etti.

Toplantıya, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran, Kanserle Barış Derneği Genel Başkan Vekili Mualla Coşkun ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Engelliler için "Hayata Tutunmak" toplantısı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :