"Engelliler adına yardım toplayanlara itibar etmeyin"

"Engelliler adına yardım toplayanlara itibar etmeyin"

Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Kılıç:- "Dergi, kalem, tiyatro bileti satarak insanların paralarını almaya çalışıyorlar. Ülkemin güzel insanlarına sesleniyorum; adımıza para toplamaya çalışan insanlara kesinlikle itibar etmesinler"

EDİRNE (AA) - Türkiye Fiziksel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Nedim Kılıç, engelli dernekleri adına dergi, kitap, kalem ve benzeri malzeme satarak yardım toplayan kişilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli derneklerinin hiçbir şekilde maddi yardım toplamadığını belirtti.

Vatandaşlara duygu sömürüsü yapılarak yardım toplandığına işaret eden Kılıç, "Dergi, kalem, tiyatro bileti satarak insanların paralarını almaya çalışıyorlar. Ülkemin güzel insanlarına sesleniyorum; bizim adımıza para toplamaya çalışan, yardım toplamaya çalışan insanlara kesinlikle itibar etmesinler" dedi.

Kılıç, devlet destekleriyle engellilerin durumlarının iyileştirildiğini anlatarak, şöyle devam etti:

"Engellilerin maaşları var, engellilerin bakım ücretleri var. Bunun gibi destekler var. Ancak üzülerek görüyoruz ki Türkiye'de insanlarımızın duygularını sömürerek engelliler adına çeşitli yollarla para toplamaya çalışıyorlar. Vatandaşlarımız buna itibar etmesin. Vatandaşlarımız engelli bireylere yardım etmek istiyorsa kendi çevresinde ihtiyacı olan kişilere yardım etsin. Dışarıdan yardım toplamak adına gelen kişilere, sivil toplum kuruluşlarına kesinlikle hiçbir şekilde para ya da başka bir katkı da bulunmasınlar."

Engellilere acıma duygusuyla yaklaşılmasını istemediklerini vurgulayan Kılıç, "Biz engelli olan kişiler aç değiliz. Biz de bu toplumun içinde herkes gibi yaşayan insanlarız. Bizim Allah tarafından verilen bir bedensel eksikliğimiz vardır. Bu bizim için bir eksiklik bile değildir. Biz şükretmesini bilen insanlarız" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :