Engelli sporcu Gökhan Seven, Avrupa'nın bileğini bükecek

Engelli sporcu Gökhan Seven, Avrupa'nın bileğini bükecek

- Erzurumlu 5 dünya, 6 Avrupa, 2 kez de Asya şampiyonluğu bulunan bilek güreşçisi milli sporcu Gökhan Seven, Bulgaristan'daki Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na katılmak için bu ülkeye gitti- Milli sporcu Gökhan Seven:- "Her girdiğim müsabakada birinci ol


ERZURUM (AA) - Erzurumlu milli bilek güreşçisi Gökhan Seven, Bulgaristan'daki Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na dualarla uğurlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bedensel engelli milli sporcu dünya bilek güreşi şampiyonu Gökhan, Erzurum Havalimanı'ndan, 25 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonasına katılmak amacıyla Bulgaristan'ın başkenti Sofya'ya hareket etti.

Milli sporcuyu, şampiyonanın düzenleneceği Sofya'ya, Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis Koordinatörü Abdullah Keleşoğlu, Engelliler Meclis Başkanı Burhanettin Yeşilyurt, yakınları, sevenleri ve vatandaşlar dualarla uğurladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdullah Keleşoğlu, Gökhan Seven'in başarılarla dolu spor kariyeri olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Gökhan kardeşimiz daha önce 5 kez dünya, 6 kez Avrupa ve 2 kez de Asya şampiyonu olarak kendini ispatlamış milli sporcumuz. Gökhan Seven, Türkiye ve Erzurumlu hemşehrilerimizin dünya arenasında gurur kaynağı, aynı zamanda meclisimizin de üyesi olması sevincimizi kat ve kat artırmıştır. İnşallah daha önce olduğu gibi bayrağımızı göndere çekip en zirvede dalgalandıracaktır. Dualarımızla yanındayız."

Burhanettin Yeşilyurt ise Gökhan'ın her müsabakada sevindiren sonuçla geri döndüğünü, Erzurum'un "Herkül"ü olarak tanındığını belirterek, söz konusu şampiyonadan sporcularının zaferle döneceğini vurguladı.

Milli sporcu Gökhan Seven ise şampiyon olabilecek kapasitede sporcu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu yüzden kaderimi tekrar sınamak ve bayrağımı tekrar göndere çekmek istiyorum. İstiklal Marşı'mızın okunması manevi anlamda bizi doyuruyor. Artık yenilmez sporcular arasına adımı yazdırmayı başardım. Bunun stresi, sorumluluğu da çok oluyor. Bu durum maçlara gittiğimizde biraz gerginleştiriyor bizi, çünkü 80 milyonun bizden beklentisi altın madalya. Böyle olduğu için ekstra bir sorumluluk yükleniyor. Her girdiğim müsabakada birinci olarak, ülkem için mücadele eden bir sporcuyum. Milletimiz de bizlere dua ediyor. Müsabakalarda bu manevi hazzı alıp şampiyon olmak için çalışıyoruz."

Gökhan, desteklerinden dolayı Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer'e, Keleşoğlu ve Yeşilyurt'a teşekkür etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :