Engelli öğrencilerden örnek davranış

Engelli öğrencilerden örnek davranış

Adıyaman'da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler, her hafta bir parkta çevre temizliği yaparak, çevre duyarlılığına dikkat çekiyor

ADIYAMAN (AA) - HAKAN FURKAN - Adıyaman'da özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören engelli öğrenciler, her hafta bir parkta çevre temizliği yapıyor.

Aralarında down sendromluların yanı sıra zihinsel ve bedensel engellilerin bulunduğu öğrenciler, yaptıkları çalışmayla çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyor.

Rehabilitasyon merkezi yetkilisi Emine Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarla yaptıkları çalışmayla başta aileleri olmak üzere herkesin çevre konusunda duyarlı olmasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Engellilerin temizlik yapmasının, insanların dikkatini çekip çevre bilincini aşılama açısından önem taşıdığını belirten Bingöl, çalışmaya 250 öğrencinin katıldığını ifade etti.

Öğrencilerin temizlik yaparken oldukça bilinçli hareket ettiklerini dile getiren Bingöl, "Çocuklarımız bu çevreye karşı duyarlılıklarını ailelerine, etraflarındakilere de anlatıyorlar. Aileler çocuklarının isteği karşısında çevreye duyarlı hale geliyorlar. Sonuçta bu duyarlılıkla daha temiz, daha yaşanır bir çevre ortaya çıkıyor" dedi.

Uygulamayla öğrenciler arasında kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Bingöl, öğrencilerde çevre bilinci oluşurken, topluma karşı görevlerinin de farkına vardıklarını kaydetti.

- Aileler de destek veriyor

Bingöl, çalışmaya ailelerin ciddi destek verdiğini, birçok velinin öğrencilerle temizlik yapmaya geldiğini anlattı.

Öğrencilerden Yasemin Kaya da çevreyi temizlemekten keyif aldığını, çalışmaları tamamladıktan sonra oynayarak eğlendiklerini kaydetti.

Berivan Yetin ise çöplerin yere atılmaması gerektiğini belirterek, vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı