Engelli öğrenciden organ bağışı

Engelli öğrenciden organ bağışı

Mersin'de televizyonda gördüğü bir kamu spotundan etkilenen orta dereceli zihinsel engelli genç, organlarını bağışladı

MERSİN (AA) - Mersin'de özel bir eğitim merkezinde eğitim gören 21 yaşındaki orta dereceli zihinsel engelli Mehmet Duran Yatmaz, televizyon kanallarında izlediği kamu spotundan etkilenerek organlarını bağışladı.

Mut ilçesindeki Ak Ali Küçük Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi öğrencilerinden Yatmaz, organ bağışıyla ilgili televizyonda gördüğü bir kamu spotundan etkilendi.

Genç öğrencinin organlarını bağışlamak için yazdığı dilekçe üzerine harekete geçen okul yönetimi, ailesinin onayını da alarak hastaneye müracaat etti.

Hastane tarafından bağış yapmasında herhangi bir engel bulunmadığı tespit edilen raporun verilmesinin ardından Yatmaz, bağış kimlik kartı aldı.

Okul Müdürü Aydın Bütünay, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin yazdığı dilekçenin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Bütünay, "Organ bağışıyla ilgili gerek sivil toplum kuruluşları gerekse medya kanalları ile sürekli bir bilgilendirme çalışması yapılmasına rağmen eksikliklerimiz var. Organ nakline izin verebilmek için kişinin 18 yaşını doldurmuş ve karar verebilecek yeterliliğe sahip olması gerekmektedir. Öğrencimiz sayesinde diğer öğrencilerimize ve topluma da örnek bir davranış olacaktır. Duyarlı öğrencimizi kutluyorum ve gurur duyuyorum." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :