Engelli çocukların hayalindeki "engelsiz Ankara'yı" resmettiler

Engelli çocukların hayalindeki "engelsiz Ankara'yı" resmettiler

Başkentte 5 görme engelli çocuğun hayalindeki "engelsiz Ankara", ressamlar tarafından tuvale yansıtıldı- "Engelsiz, yeşil, kuş sesleriyle dolu ve temiz havası olan Ankara" hayal eden minikler, lunaparka özgürce gidebilmeyi de istiyor- Hayallerin iki saatt

ANKARA (AA) - Ankara'da 5 görme engelli öğrencinin hayalindeki "engelsiz Ankara", ressamlar tarafından tuvale aktarıldı.

"Bir Kent Hayali Ankara" sosyal sorumluk projesi kapsamında, engelli minikler için Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda program düzenlendi.

"Görme engelli bireyler için yaşanabilir bir kent hayali" sloganıyla yapılan etkinlikte, görme engelli çocukların hayallerindeki Ankara, üç ressam tarafından tuvale yansıtıldı.

Başkentte farklı okullarda eğitim gören öğrenciler Ahmet Emir Yazıcı, Gökçe Nil Şahin, Mehmet Başaran Parlak, İrem Nur Çelikkaya ile Efe Dağ'ın "engelsiz, yeşil, kuş sesleriyle dolu ve temiz havası olan Ankara" hayalini, sanatçılar Yavuz Bozkurt, Sümeyra Demirbaş ve Nazlı Işık resmetti.

İki saatte resmedilen hayallerden oluşan tablolar, özel müzayedeyle satışa çıkarılacak. Satıştan elde edilen gelir, engellilerin eğitimi adına kullanılmak üzere konuyla ilgili vakıf hizmetlerine bağışlanacak.

- "Rahatça oynayabilmek, özgürce dolaşabilmek istiyorlar"

"Bir Kent Hayali Ankara" projesi sorumlusu Tuğba Herken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente engelli miniklerin gözünden bakmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Görme engelli miniklerin, rahatça oynayabilmek, özgürce dolaşabilmek istediklerini dile getiren Herken, şöyle konuştu:

"Normal çocuklarımız bile artık bunu çok zor yapabiliyorken, engelli çocuklarımız için bu çok daha zor olabiliyor. Ama onlar bazı şeyleri bizden daha kolay tolere edebiliyorlar. Lunaparka gitmek, arkadaş gruplarıyla hareket etmek istiyorlar. Okul onların en büyük sığınağı, orada kendilerini daha mutlu hissediyorlar ama bazen başka pencereler açıldığı zaman da kendilerini topluma karışarak daha iyi ifade edebiliyorlar."

Engellilerin topluma adapte edilmesi yerine, toplum olarak engellilere adapte olunması gerektiğini belirten Herken, engellerin bu şekilde ortadan kaldırılabileceğini kaydetti.

Engellilerin kent yaşamında karşılaştığı zorluklara dikkati çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, çocukların ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :