Engelli çocuklara erken eğitim programı yapıldı

Engelli çocuklara erken eğitim programı yapıldı

Engeli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi kapsamında düzenlenen öğretmen eğitiminin kapanış programı, Bayır Diamond Otel’de gerçekleşti.

 

Engelli Olan Çocuklar İçin Kapsayıcı Erken Çocukluk Eğitimi Projesi kapsamında düzenlenen öğretmen eğitiminin kapanış programı,  Bayır Diamond Otel’de gerçekleşti.  Programda konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Konya genelinden 9’u anaokulu, 5’i ilkokul toplam 14 okuldan 181 öğretmenin aldıkları bu eğitim sayesinde, eğitime ulaşmada engeli olan 3-7 yaş arası çocukların daha hazır bir şekilde ilkokula erişmelerine katkı sunacaklarını ifade etti. İcra edilen eğitim programını çok önemli bulduklarını ifade eden Altuntaş, bu eğitim sonrasında öğretmenlerin engeli olan öğrencilerin yüreğine daha derinden dokunacaklarına inandıklarını da sözlerine ekledi. Altuntaş,  Bilgi, birikim ve tecrübelerini öğretmenlerle paylaşan 22 eğitimciye  ve Konya’ya 6 pilot il arasında yer veren Bakanlık yetkililerine de teşekkürlerini iletti.

ÖZDEMİR PROGRAM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Daha sonra kürsüye çıkan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir de 2 farklı etapta üçer gün süren eğitimin içeri hakkında bilgi verdi. Konuşmasında 2023 Eğitim Vizyonuna da değinen Özdemir, bu çalışmayı 2023 hedeflerine ulaşmak için yürütülmekte olan bir proje olarak niteledi. Bireysel farklılıklar olsa da her sınıfın bir bütünlük arz ettiğini vurgulayarak erken yaşlarda çocuklarımızda farkındalık oluşturmak gerektiğinin altını çizdi. Proje kapsamında 6 pilot il olduğunu ve bu eğitimlere öğretmenlerin gönüllü olarak katıldığını da ifade ederek tüm öğretmenlere teşekkür etti. 6 ay boyunca proje kapsamında çalışmalara devam edileceğini de söyleyerek çalışmaların 6 pilot ilden tüm Türkiye'ye yayılacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra eğitmenlere ve kursiyer öğretmenlere protokol mensupları tarafından katılım belgeleri takdim edildi.  Programa Daire Başkanı Dr. Gülderen Özdemir'in yanı sıra il milli eğitim müdür yardımcıları, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler katıldı.

engeli-cocuklara-erken--(8).jpg

engeli-cocuklara-erken--(14).jpg

engeli-cocuklara-erken--(19).jpg