Engelli çocuklar, doyasıya eğlendi

Engelli çocuklar, doyasıya eğlendi

TÜYAP Fuar Merkezi'nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla kurulan oyun alanında çocuklar gönüllerince bir gün geçirdi

İSTANBUL (AA) - Engelli çocuklar, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde TÜYAP Fuar Merkezi'nde oluşturulan oyun alanında doyasıya eğlendi.

Samyeli Engelsiz Yaşam Platformu'nun düzenlediği etkinlikte çocuklar için oyun alanı oluşturuldu, Aileleriyle gelen yaklaşık bin çocuk, müzik ve çeşitli gösterilerle unutamayacakları bir gün geçirdi.

Organizasyon sorumlusu Bahattin Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenledikleri programa ilişkin şunları söyledi:

“Bugüne kadar engellilerle alakalı pek çok program, eğlence yapıldı ama biz istedik ki çocuklar sadece oyun oynasın, eğlensin. Bu kapsamda birçok oyun yeri kurduk ayrı ayrı. Sabahtan beri çocuklarımız gönüllerince oynadı ve enerjilerini attı. Bundan da çok mutlu oldular. Bu ilk program. Bundan sonraki programlarımızı daha iyi yapmak istiyoruz. Engelliler her zaman bizim hayatımızda olmalı. Sadece 3 Aralık’ta hatırlamamamız gerekiyor. Biz bu programı çocuk ve eğlence merkezli olarak düşündük. Bölgede bulunan pek çok çocuk burada. Sadece kendi kurumumuzdan değil, Samyeli Engelsiz Yaşam Platformu olarak her yerden çocuklarımızı ağırlıyoruz."

Organizasyonun ücretsiz olduğunu vurgulayan Demir, engelli çocuklara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunulduğunu söyledi.

Demir, türküler söyleyip hep beraber eğlendiklerini ifade ederek, "Sanatçılar, dizi oyuncuları geldi. Aileler de gün boyu burada vakit geçirmiş oldular. Bu çocukların yüzündeki mutluluk yeryüzündeki en büyük maneviyat, en büyük kazanç.” diye konuştu.

- “5 dakika sonra bile engelli olabiliriz”

Programa katılan sunucu Bilgehan Demir de etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, engellilere ilişkin farkındalık oluşturmanın önemine işaret etti.

Bilgehan Demir, “Engelli adayı olduğumuzu, 5 dakika sonra bile engelli olabileceğimizi asla unutmamalıyız. Onların hayatlarını kolaylaştırabilmek adına bu tip faaliyetleri devam ettirmemiz lazım. Biz bugün sağlamız ama bunun yarını garanti değil. Bunun bilincinde olmak hepimizin başlıca görevlerinden biri. O yüzden bu kardeşlerimize hayatı daha da kolaylaştırıcı formülün planı içinde olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :