Engellerini Müzikle Aşıyorlar

Engellerini Müzikle Aşıyorlar

Afyonkarahisar'da, Türkiye Sakatlar Derneği tarafından gönüllü üniversite öğrencilerinin de katılımıyla oluşturulan koroda, konuşma zorluğu çeken 30 engelli müzikle terapi ediliyor- Dernek Başkanı Akgün:- "Konuşma zorluğu çeken arkadaşlarımız şarkılar söy

AFYONKARAHİSAR (AA) - ÖZKAN BEYER - Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesince oluşturulan koroda, konuşma zorluğu çeken engelliler müzikle terapi görüyor.

Derneğin şube başkanı Nilgün Akgün öncülüğünde kurulan koroda, gönüllü 7 üniversite öğrencisi de yer alıyor. Engelliler ile gönüllü öğrenciler tarafından seslendiren çeşitli şarkı ve türküler, kentteki organizasyonlarda halkın beğenisine sunuluyor.

Konuşma zorluğu çeken 30 engelliye yönelik kurulan koroda yer alanların durumlarında zamanla düzelmelerin olduğu gözlemleniyor.

Türkiye Sakatlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nilgün Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin 200 üyesinin bulunduğunu belirterek, her geçen gün yeni bir şeyler yapmak istediklerini, bu kapsamda yaklaşık bir ay önce gönüllü üniversite öğrencilerinin de yer aldığı bir koro kurduklarını ifade etti.

Akgün, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündüklerini dile getirerek, giydikleri kıyafetlerin dahi Afyonkarahisar'ı simgeleyen renklerden oluştuğunu aktardı.

İnsanlara engelli kişilerin neler yapabileceklerini göstermek istediklerini de anlatan Nilgün Akgün, şöyle devam etti:

"Derneğimizin felsefesi, engelli ve engelli olmayanları bir araya getirmek. Engelsizler de bir engelli adayı, o yüzden gönüllü arkadaşlarımızla bu koroyu kurduk. Bu arkadaşlarımız her konuda bizlere destek oluyorlar. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Burada, konuşma zorluğu çeken 30 arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız, canları sıkıldığında türkü, şarkı söylemek istiyor. Bu isteği yerine getirince de hayatı daha kolaylaşmış görüyor. Bu tür faaliyetler, engellilerin ruhsal anlamda gelişimine de katkı sağlıyor. Konuşma zorluğu çeken arkadaşlarımız şarkılar söyledikçe, onlarla muhabbet kuruldukça, konuşmalarında düzelmelerin olduğunu gözlemledik. Bu sayede bir sanatı da icra etmiş oluyorlar."

Koroda yer alan üniversite öğrencilerinden Serdar Burak Can ise harçlığını çıkarmak için bazı yerlerde müzik icra ettiğini söyledi.

Bu vesileyle Nilgün Akgün ile tanıştığını bildiren Can, "Engellilerden ve üniversite öğrencilerinden oluşan bir koro kurmak istediğini söyledi. Kabul ettikten sonra engelli arkadaşlarımızla şarkı söylemeye başladık. Engelli arkadaşların yanında yer almak çok farklı bir duygu. Zamanla asıl engellerin onlarınkiler değil, kafamızda oluşturduklarımız olduğunu fark ettim" ifadesini kullandı.

Konuşma zorluğu çeken engellilerden Mustafa Orhan da şarkı söylemenin çok güzel bir duygu olduğunu belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı