Engellerini çini yaparak aşıyorlar

Engellerini çini yaparak aşıyorlar

Yozgat'ta çini kursuna katılan engelliler, hem sosyalleşiyor hem de yaptıkları ürünleri satarak harçlıklarını çıkartıyor

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Halk Eğitim Merkezinin SODES desteğiyle açtığı çini kursa katılan engelliler sosyalleşiyor.

Engelliler kursta çini işlemeli tabak, vazo yaparken, aralarında düzenledikleri yaş günü, piknik ve diğer etkinliklerle eğleniyor.

Usta öğretici Hale Ekim, AA muhabirine, SODES kapsamında engellilere yönelik çini kursu açtıklarını söyledi.

Ham madde, boya ve fırçaların SODES ile karşılandığını belirten Ekin, kursa 24'ü eğitilebilir engelli 30 kursiyerin katıldığını aktardı.

Kursiyerlerin çiniyi severek yaptığını anlatan Ekim, "Kursiyerlerimizin daha önce katıldıkları kurslardan el yatkınlıkları var. Severek yapıyorlar. Burada boş zamanlarını değerlendiriyorlar. Aynı zamanda ürünleri satıp harçlıklarını çıkartıyorlar. Bazen yaptıklarını hediye edip kendilerini mutlu hissediyorlar. Burada yaş günü düzenliyoruz, piknik yapıyoruz, engelliler sosyalleşmiş oluyor, öz güvenleri geliyor." dedi.

Engelli kursiyer Özlem Üstün de 2013'ten beri çini kurslarına katıldığını, hazırlanan bir proje kapsamında İtalya'ya gittiğini aktararak, "Kursa katılmayı seviyorum, burada arkadaşlarım var, arkadaşlarımı ve hocamızı seviyorum." diye konuştu.

Semih Koçak da çini yapmayı sevdiğini ifade ederek, "Günde 6 saat çini yapıyorum. Kursun tekrar açılmasını istiyorum. Yaptıklarımı satmıyorum, hediye ediyorum." dedi.

Engellilerle kursa katılan vatandaşlardan Gönül Emiroğulları da "Arkadaşların çizimlerine yardımcı oluyorum. Yaptığım ürünleri hediye ediyorum, bazen satıyorum. Ev hanımları bu kursa katılarak boş zamanlarını değerlendirebilir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :