Engelleri aşıp "madalya avcısı" oldu TIKLA&İZLE

Engelleri aşıp "madalya avcısı" oldu TIKLA&İZLE

Spor hayatına yaklaşık 100 madalya sığdıran ve çevresinde "madalya avcısı" olarak adlandırılan Kırklarelili down sendromlu masa tenisçi Erman Çetiner, hayallerinin peşinde koşarak tüm engelleri ortadan kaldırdı

 Kırklarelili down sendromlu Erman Çetiner, "madalya avcısı" olarak adını duyurduğu masa tenisinde, gözünü dünya şampiyonluğuna dikti.

Çetiner, yaklaşık 12 yıl önce eğitim uygulama okulunda öğretmeni ve antrenörü Soner Polat'ın önerisiyle masa tenisine yöneldi. Kısa sürede büyük başarılara imza atan Çetiner, masa tenisi eğitiminin ikinci yılında Türkiye şampiyonu olarak katıldığı tüm müsabakalardan başarıyla ayrıldı.

Çevresindekilerce "madalya avcısı" olarak adlandırılan Çetiner, spor hayatına yaklaşık 100 madalya sığdırdı.

Masa tenisinde 2015 ve 2016 yıllarında Güney Afrika ve İtalya'da düzenlenen şampiyonalarda dünya üçüncüsü olan ve son 10 yıldır namağlup Türkiye şampiyonluğu unvanını koruyan Çetiner'in yeni hedefi, Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonasından altın madalya ile dönmek.

Kırklareli Valiliği'nde çalışan Çetiner, iş hayatı ve spor alanındaki başarıları ile herkesin takdirini topluyor.

Raketi ve pinpon topunu yatağında baş ucundan ayırmayan Çetiner, sabahın erken saatinde annesi Gönül Çetiner'in uykudan kaldırmasının ardından giydiği takım elbisesiyle valilikte mesaisine başlıyor.

Mesaiden sonra evine dönen Çetiner, ay-yıldızlı formasını giyip "Minnoş" isimli kedisiyle bir süre vakit geçiriyor, annesiyle Atatürk Stadı'na giderek yürüyüş yapıyor.

Yürüyüşün ardından Kırklareli Engelliler Spor Kulübü'ne geçen Çetiner, burada antrenörü Soner Polat ile müsabakalara hazırlanıyor.

Zamanını iyi bir şekilde değerlendiren Çetiner, yaşam biçimi ile diğer engellilere de örnek oluyor.

- Hedefi dünya şampiyonluğu

Çetiner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, masa tenisi ile tüm engelleri aştığına inandığını söyledi.

Masa tenisini çok sevdiğini belirten Çetiner, yaklaşık 12 yıldır uğraştığı ve son 9 yıl profesyonel olarak sürdürdüğü bu sporla birçok başarı yakaladığını dile getirdi.

Yurt dışında ülkesini temsil etmenin mutluluğunu yaşadığını ifade eden Çetiner, bundan sonraki hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu anlattı.

Katıldığı müsabakalarda çok sayıda madalya kazandığını dile getiren Çetiner, "Masa tenisi ile çok mutluyum. Soner hocam beni masa tenisi ile hayata bağladı. Önce yurt içinde, sonra yurt dışındaki müsabakalara katıldım. Şu anda da Down Sendromlular Masa Tenisi Milli Takımı'nda mücadele ediyorum. Milli takım formamın üzerinde taşıdığım ay-yıldızlı bayrağımı dünyanın her yerinde dalgalandıracağım." diye konuştu.

Dünyada masa tenisinde bir numara olmayı hedeflediğini vurgulayan Çetiner, ekim ayında Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonasına en iyi şekilde hazırlandığını sözlerine ekledi.

Anne Gönül Çetiner ise down sendromlu bir evladın annesi olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Oğlunun azmi ile birçok engeli aştıklarına işaret eden Çetiner, oğlunun masa tenisi ile çok mutlu olduğunu ve adeta hayata yeniden bağlandığını anlattı.

Çetiner, oğlunun spor ile iş hayatına da atıldığını anımsattı.

Oğlunun çok mutlu olduğuna dikkati çetin Çetiner, anne-babaların engelli çocuklarını çok sevmesi ve toplumdan uzak tutmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Antrenör Polat da Çetiner'in başarılı bir sporcu olduğunu, katıldığı şampiyonalarda başarıdan başarıya koştuğunu ifade etti.

Çetiner'in Rusya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında da başarılı olacağına inandığını belirten Polat, Çetiner'in sadece spor alanında değil iş hayatında da kendisini kabul ettirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :