Engel tanımayanlar buluşacak

Engel tanımayanlar buluşacak

- "Herkes Spor Yapabilir" temasıyla düzenlenecek "Limitsiz Spor Büyük Buluşma" gecesinde bedensel, görme ve işitme engelli ile özel sporcular bir araya gelecek


ANKARA (AA) - Engellerin sporla aşılabildiğinin gösterilmesi ve engelli sporcuların teşvik edilmesi amacıyla 4 spor federasyonu bir araya gelecek.

Limitsiz Spor Platformundan yapılan açıklamaya göre, "Limitsiz Spor Büyük Buluşma" gecesi Bedensel Engelliler Spor Federasyonu, Özel Sporcular Spor Federasyonu, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Görme Engelliler Spor Federasyonunun katılımıyla "Herkes Spor Yapabilir" temasıyla 30 Ocak Salı günü Ankara'da düzenlenecek.

Organizasyon kapsamında ulusal ve uluslararası platformlarda başarı elde eden engelli sporcular ile spora destek verenler aynı çatı altında buluşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk, sporcuların önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını belirterek, "Bu inançla, Tokyo 2020'ye doğru daha çok sayıda engelliyi spora kazandırmak, onların sporda karşı karşıya olduğu engelleri birer birer ortadan kaldırmak hem görevimiz hem de boynumuzun borcudur. Bu yüzden biz de 'Herkes spor yapabilir' diyoruz." ifadelerini kullandı.

En önemli hedeflerinin gençlere yönelik çalışmalar yapmak olduğunu vurgulayan İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Yakup Ümit Kihtir, sporcu sayısını arttırmak ve daha genç bir kadroyla olimpiyatlara hazırlanmak istediklerini kaydetti.

Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ise "Önemli olan spor yapamayan daha fazla engelliye ulaşmak ve onlara spor yaptırmak. İnanıyoruz ki her engellinin yapabileceği bir spor vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Hasan Sayyıdan, ilk kez tüm branşlarda gençler kampı açacaklarına işaret ederek, "İnanıyorum ki görme engelliler olarak Türkiye'yi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil edeceğiz ve görme engellilerin neler yapabildiğini herkese göstereceğiz." şeklinde görüş belirtti.

Limitsiz Spor Platformu Başkanı Salih Cem Pişkin de sporun özellikle engellilerin hayata tutunmasında büyük önem taşıdığına dikkati çekti. Pişkin, bedensel, görme ve işitme engelli ile özel sporcuların sayılarının daha da artması, daha görünür olmaları ve daha fazla destek bulmaları için 2018'den itibaren verilmeye başlanacak "Limitsiz Spor Ödülleri" için bir adım atmış olacaklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :