Enflasyonla mücadele birliktelik ister

Enflasyonla mücadele birliktelik ister

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Afşar, “Enflasyonla mücadele sabır ister. Bu sabrın sıkı para ve maliye politikaları ile desteklenmesi gerekir" dedi.

KTO Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Afşar,  “Enflasyonla mücadele sabır ister. Bu sabrın sıkı para ve maliye politikaları ile desteklenmesi gerekir" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan “Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı” kapsamında Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilge Afşar değerlendirmelerde bulundu. Ekonomi içerisinde yer alan bütün aktörlerin ve karar vericilerin enflasyonla mücadelede birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Afşar, enflasyonla mücadele paketinin sonuna kadar desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

“EKİM VE KASIM AYI ENFLASYONLARINA OLUMLU YANSIMALARI OLACAKTIR”

Doç. Dr. Bilge Afşar, “Türkiye, cumhuriyetin ilanından günümüze enflasyon sorununu yaşamış ve deneyimlemiştir. Enflasyonla mücadele sabır ister. Bu sabrın sıkı para ve maliye politikaları ile desteklenmesi gerekir. Siyasi otorite, Merkez Bankası ve toplumun mücadelede birlikte ve yan yana olması olumlu sonucu hızlandıracaktır. Aynı doğrultuda iş dünyasından beklenen yüzde 10 oranında indirimi önemsemeliyiz. Bu destek piyasa beklentilerini olumlu şekilde besleyecektir. Fakat bu adımdan olumlu sonuç beklerken üreticilerin, şirketlerin üretim maliyetini ve enflasyonu besleyen unsurları göz ardı etmemek gerekir. Ülke genelinde de her alanda, teşebbüslerimizin de indirim desteğini görmekteyiz. Bu indirim ve dayanışmanın Ekim ve Kasım ayı enflasyonlarına olumlu yansıması muhtemeldir.” diye konuştu.

Etiketler :