Enflasyon rakamlarının yankıları

Enflasyon rakamlarının yankıları

ATSO Başkanı Çetin:- "Dünyada üretici fiyatları düşerken ve iç piyasada yavaşlama işaretleri görülürken, ÜFE'nin tırmanışa geçmesi reel sektörün sıkıntısını artıracaktır"

ANTALYA (AA) - Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, dünyada üretici fiyatları düşerken ve iç piyasada yavaşlama işaretleri görülürken, ÜFE'nin tırmanışa geçmesinin reel sektörün sıkıntısını artıracağını savundu.
Çetin yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
Mayısta TÜFE'deki yatay seyre karşılık, yurt içi ÜFE'deki yüzde 1,48'lik artışın dikkat çekici olduğunu belirten Çetin, şunları kaydetti:
"Mayıs ayındaki ÜFE artışı 2008 yılından bu yana görülen en yüksek artış. ÜFE artışı, demir-çelik, petrol ve bazı işlenmiş gıda ürünleri fiyatlarındaki artıştan kaynaklanmakla birlikte, dünyada üretici fiyatları düşerken ve iç piyasada yavaşlama işaretleri görülürken ÜFE'nin tırmanışa geçmesi reel sektörün sıkıntısını artıracaktır. Ekonomi yönetimi, gıda enflasyonu dışında temel girdilerdeki fiyat gelişmelerini ve bazı sektörlerdeki rekabet yapısını da dikkatle izlemelidir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :