Enes Erkan Karateyi "Bırakmayacak"

Enes Erkan Karateyi "Bırakmayacak"

Kariyerinde iki kez dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde eden milli karateci Enes Erkan, sporu bıraktıktan sonra kariyerine yönetici veya antrenör olarak devam etmeyi planlıyor- Erkan: "Başarılarımla Türkiye'ye her zaman katkıda bulundum, inşallah bu sefer y

SAKARYA (AA) - ONUR ORHAN - EMRE AYVAZ - Karatede iki kez dünya ve Avrupa şampiyonluğu elde eden milli karateci Enes Erkan, sporu bırakması halinde yöneticilik veya antrenörlük olmayı arzuluyor. 

Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, karate sporuna devam edip etmeyeceğine ilişkin kararı, haziranda Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 1. Avrupa Oyunları'ndan sonra alacağını söyledi. 

"Ailemle de eşimle de görüştük" diyen Erkan, "Maçlardan sonra bütün olumlu ve olumsuz yönlerini masaya yatıracağız. Devam etmemiz gerekiyorsa devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kampların uzun olduğunu, hiç çalışmadan başarı elde edilemediğini vurgulayan Erkan, şöyle devam etti: 

"Benim iki evladım var. Senenin 7 ayı kamplarda olduğumuz için uzak oluyorum. Artık çocuklar da büyüdü. 'Baba, yanımızda ol' diyorlar. Bu da bir baba olarak ağır geliyor. O yüzden karateyi bırakma kararı aldık. Biraz da karateye önemin artmasını istiyoruz. Tüm ülkede spora bakış açısının biraz daha gelişmesini istiyorum. O yüzden bırakma yönünde sözlerim oldu ama Avrupa Olimpiyatları'ndan sonra tekrar değerlendireceğiz. Şu an hedef şampiyonluk."

 

-Çocuklarına spor yaptıracak 

Milli sporcu Erkan, 6 yaşındaki kızı Ecrin ile 1,5 yaşındaki oğlu Ediz Ömer'e de ileride özellikle karate sporu yaptırmak istediğini söyledi. 

Çocukların başka bir sporla ilgilenmek istemeleri halinde da destekleyeceğini anlatan Erkan, "Tekvando branşında da arkasında dururum veya güreş yapmak ister, hiç fark etmez. Sporun illaki içerisinde olacaklar" ifadelerini kullandı.  

Karateyi bırakması halinde sporun içerisinden kopmayı düşünmediğini belirten Erkan, "Gençlik ve Spor Bakanımızın uygun görmesi halinde yönetici veya antrenörlük pozisyonunda olmak istiyorum. Başarılarımla Türkiye'ye her zaman katkıda bulundum, inşallah bu sefer yöneticilik veya antrenörlük pozisyonunda katkı sağlamaya devam ederiz" diye konuştu. 

Erkan, karate denince akla önce dövüşün geldiğini vurgulayarak, aksine karatenin saygı ve sevgiyi içeren bir spor olduğunu söyledi.

Karatenin terapi dersi olarak da verilebildiğini ifade eden Erkan, ailelere, çocuklarını Uzak Doğu sporuna yönlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı