Enes Batur'a neden soruşturma açıldı? Hangi suçlardan?

Enes Batur'a neden soruşturma açıldı? Hangi suçlardan?

Enes Batur Sungurtekin hakkında 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. Youtube'da milyonlarca kullanıcısı olan Enes Batur'a neden soruşturma açıldığı ise gündemde araştırılan konular arasında bulunuyor. Peki Enes Batur'a neden soruşturma açıldı? Hangi suçla

Enes Batur'a neden soruşturma açıldı? Ünlü Youtuber Enes Batur gündeme oturdu. Enes Batur Sungurtekin hakkında 3 ayrı suçtan soruşturma başlatıldı. Vatandaşlar ise neden soruşturma açıldığını ve detayları merak ediliyor. Peki Enes Batur'a neden soruşturma açıldı? Hangi suçlardan? Merak edilen detaylar haberimizde...

20 Ekim tarihinde yayınladığı videoda amcasına küfür, hakaret ve aşağılayıcı söylemlerde bulunan fenomenin o videosu yayınlandığı andan itibaren tepki çekmişti. Videonun yayınlanmasının ardından izleyiciler CİMER’den Enes Batur Sungurtekin hakkkında suç duyurusunda bulundu.

3 AYRI SUÇTAN SORUŞTURMA

Suç duyurularını dikkate alan Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Enes Batur Sungurtekin hakkında ’halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’, ’kişilerin huzur ve sükununu bozma’, ‘sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret’ suçlarından soruşturma başlattı.

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Fenomen Enes Batur’un ikamet adresinin Antalya’da olması ve şikayetlerin Türkiye genelinde yapılması nedeniyle soruşturma yetkisizlik kararı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

Enes Batur amcası ile yayınladığı video çok fazla tepki alınca, videoyu kaldırmış ve özür dileyip videonun şaka amaçlı olduğunu söylemişti.

ENES BATUR KİMDİR?

Enes Batur 9 Nisan 1998 doğumludur ve Antalya’da yaşamaktadır. Herkes onu Enes Batur olarak bilse de asıl adı Enes Batur Sungurtekin. Açtığı Youtube kanalında yayınladığı komik videolarla sosyal medyada epeyce bir üne kavuşan Enes Batur’un Youtube kanalı 2 milyon 700 bin takipçiyi yakaladı. Youtube’da bilgisayar ve konsol oyunları hakkındaki inceleme videoları ile üne kavuşan Enes Batur ebeveynlerin ise içerdiği argo konuşmaları nedeniyle çok sevdiği bir yüz değil.

Danla Bilic ve Kafalar (Bilal Hancı, Fatih Yasin ve Atakan Özyurt) gibi güçlü isimlerin arasından ödülü alan Enes Batur’a, ‘En İyi YouTuber Ödülü’nü Şeyma Subaşı verdi.

Altın Kelebek Ödül Töreni’nde ödüller arasına ilk kez bu sene giren ‘En İyi YouTuber Ödülü’nü kazanan Enes Batur’un, 8 milyondan fazla takipçisi bulunuyor