Enerjisa geleceğe hazırlanıyor

Enerjisa geleceğe hazırlanıyor

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Göçmen:- "Yeni odaklanma stratejimiz doğrultusunda stratejik bir dönüşüm yaşıyor, pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirket yaratmayı hedefliyoruz"

İSTANBUL (AA) - Enerjisa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, Enerjisa Enerji AŞ'nin iştiraklerinin yeniden yapılandırılarak, elektrik dağıtım ve perakende satış ile enerji üretim ve toptan satış şirketlerinin farklı iki çatı altında birleştirilmesine ilişkin, "Yeni odaklanma stratejimiz doğrultusunda stratejik bir dönüşüm yaşıyor, pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirket yaratmayı hedefliyoruz." ifadesini kullandı.

Enerjisa'dan yapılan açıklamada, Türkiye'nin, son yıllarda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun liderliğinde elektrik piyasasının serbestleşmesi konusunda çok önemli aşama kaydettiğini vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Göçmen, Enerjisa'nın, Türkiye'nin enerji sektöründeki regülasyon çalışmalarına uzun yıllar boyunca önemli katkılar sağladığını belirtti.

Enerjisa olarak, 20 yıl önce çıktıkları yolda büyük başarılara imza atarak, bugün Türkiye'de ve bölgede özel sektörün kurduğu en büyük elektrik enerjisi şirketi haline geldiklerini belirten Göçmen, "Değerli ortağımız E.ON ile birlikte, ülkemize duyduğumuz güvenden güç alarak, şimdiye kadar 11 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdik. Yeni odaklanma stratejimiz doğrultusunda stratejik bir dönüşüm yaşıyor, pazar ve müşteri ihtiyaçlarına tam olarak odaklanabilecek iki güçlü şirket yaratmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Türk enerji sektörüne güven tam

Enerjisa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Keith Plowman da "Sabancı Holding ve E.ON'un inanç ve desteğiyle Enerjisa, bu iki şirketin karlı büyüme planlarına tüm hızıyla devam edecek, büyüme fırsatlarını değerlendirecek, tüm paydaşlarına ve Türk enerji sektörüne değer katmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Türk enerji sektörünün yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çeken bir büyüme potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Plowman, Sabancı Holding ve E.ON'un uzun soluklu ortaklığının, Türkiye ve Enerjisa'ya olan güven ve bağlılıklarının bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Plowman, bu güçlü ortaklığın, Enerjisa'nın dinamik bir stratejiye, güçlü bir kurumsal yapıya ve başarılı bir takıma sahip olmasını sağladığını belirterek, "Sabancı Holding ve E.ON, enerji sektörünün şeffaflığını daha da ileriye taşımayı, kurumsal gelişimine katkı sağlayacak kaliteli finansmana ulaşımını kolaylaştırmayı hedeflemektedir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :