Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Kayseri'de

Yıldız: "AK Parti karşısında hemen hemen hepsi birleşiyor. Ayrılanlar bütünleşenler, paraleller, kirişler ne varsa AK Parti'nin karşısında birleşmeye çalışıyorlar"- "Çözüm süreci artık milletimize mal olmuş bir süreçtir ve kim ne provokatif işlem yaparsa

KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çözüm süreci artık milletimize mal olmuş bir süreçtir ve kim ne provokatif işlem yaparsa yapsın bizler bu sürecin nihayetlendiğini hep beraber inşallah göreceğiz" dedi.

Bazı programlara katılmak için Kayseri'e gelen Yıldız, Melikgazi Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda partililere hitap etti.

AK Parti kadrolarının ülkeyi en iyi şekilde yönetmek için yoğun şekilde çalıştığını dile getiren Yıldız, "Bugün istikrar yalnızca AK Parti ile beraber anılıyor. Öte yandan bir genel başkan yardımcısı oy hedefini iktidar için yeterli olabilecek bir oy hedefi olarak görmüyor. 'Ben iktidara geleceğim' diyemiyor. Eski bir bakana 'ben eğer iktidara gelirsem sen benim başbakan yardımcım olur musun' diyor. Bu Türkiye siyasetinde aşılması gereken bir durum" diye konuştu.

7 Haziran'da yapılacak seçimlere parti olarak iyi bir şekilde hazırlandıklarını, iki seçmenden birinin AK Parti'yi tercih ettiğini anlatan Yıldız, "İnşallah bundan sonra bütün gönüldaşlarımla beraber her 3 seçmenden 2'sinin AK Parti dediği ortama gelmek. Şimdiye kadar yaptıklarımız gibi ancak doğruları seçerek güçlenebiliriz. Buna birlik beraberlikle ulaştık" ifadelerini kulandı.

AK Parti'nin kurulan ittifaklara rağmen 7 Haziran'da sandıktan başarıyla çıkacağını vurgulayan Yıldız, "AK Parti karşısında hemen hemen hepsi birleşiyor. Ayrılanlar bütünleşenler, paraleller, kirişler ne varsa AK Parti'nin karşısında birleşmeye çalışıyorlar. Nedir AK Parti'de bulamadığınız menfaatleriniz mi? Nedir AK Parti'de bulamadığınız yer almaya çalıştığınız kadrolaşmalar mıdır? Biz gücünü şeffaflıktan alan, bağrını yüreğini olduğu gibi açan bir parti olduk" dedi.

- Çözüm süreci

Yıldız, çözüm sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük emeği olduğunu söyledi.

Çözüm sürecinin startını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiğini hatırlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"O süreci iki yıldan beri bu noktalara getirdi. Şimdi deniyor ki Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında bir ayrılık noktası oluşturabilir miyiz. Bu ayrılık noktalarından biri çözüm süreci olabilir mi? Bizler mizacı, kabiliyeti, istidadı ve bütün yapılarıyla, yaradılışları itibariyle farklı üsluplara sahip olabiliriz. Ama her birimiz aynı gayeyle beraber buradayız. Biz tabiri caizse tornadan aynı şekilde çıkmış ahşaplar değiliz. Eşrefi mahlukat olarak yaratılmış ve insanlığın bütün özelikleriyle beraber burada toplanmış bir yapıyız. Ülkenin gelişmesi için yapılan katkılardan bahsediyoruz. Bizim Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Avşarıyla beraber oluşturmaya çalıştığımız bütünü tam tersine bir yapı sergilenmeye çalışılıyor. O mizaç ve üslup farklılıklarını ayrı bir yapıymış gibi sergilemeye çalışıyorlar."

Çözüm sürecinde büyük aşama kaydedildiğini aktaran Yıldız, bu konuda gelinen noktanın küçümsenemeyeceğini vurguladı.

Bundan sonra şiddetin sürmesine karşı olduklarını anlatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti:

"TBMM'de şiddeti ekmeye çalışanlar bundan sonra ne Hakkari'de ne Van'da ne de Adana'da, Edirne'de bu şiddeti göremeyecekler. HDP kanalında silahların bırakılmasına yönelik iyi niyetli çalışanların yanında bir eylemsizliği hayata geçirmeye çalışanların yanında farklı gayretleri olanları görüyoruz. Biz akan kanların durmasıyla alakalı gayretlerimize sonuna kadar devam edeceğiz. Silahların devre dışı kalması demokratikleşmeyle alakalı ve başkanlık sistemiyle alakalı süreci hızlandıracaktır. Çözüm süreci artık milletimize mal olmuş bir süreçtir ve kim ne provokatif işlem yaparsa yapsın bizler bu sürecin nihayetlendiğini hep beraber inşallah göreceğiz. Doğulu, batılı, kuzeyli, güneyli analarımızın bize olan emanetine hep beraber inşallah doğru bir şekilde sahip çıkmış olacağız."

Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasının çok fazla emek istediğini, bozulmasının ise bir anlık olduğunu ifade eden Yıldız, "Bir provokatif eylem bütün bu sürecin bozulmasına sebep oluyor. Buna müsaade etmeyeceğiz. İrlanda'da 21 yıl sürdü, Endonezya'da 5 yıl, Nepal'de 4 yıl. Ama silahlı mücadelenin bırakılmış olması, bırakılacak olması bunun ışığının görülmüş olması anlamına gelir. Bu her an zehirlenmeye müsait bir süreçtir. Buna hiçbirimiz inşallah müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

- İç güvenlik paketi

İç güvenlik paketinin TBMM'deki görüşmeleri sırasında CHP, MHP ve HDP'nin ortak hareket ederek, görüşmeleri engellemeye çalıştığını belirten Yıldız, AK Parti'nin ise süreci yapıcı bir şekilde tamamlamaya gayret ettiğini aktardı.

İç güvenlik paketiyle molotofun artık silah sayılacağını dile getiren Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Molotofla son 6 yılda 5 bin 458 saldırı olayı olmuş, o masum gördüğünüz molotofla 3 polisimiz ve 4 sivil şehit olmuş. 406 polisimiz  1 askerimiz ile 127 vatandaşımız yaralandı. Kurşunla bombayla değil molotofla yaralandılar. Şimdi Almanya'da ABD'de, İngiltere'de ve İrlanda'da suç olacak, Türkiye özgürlük ülkesi diye burada suç olmayacak. Böyle bir şey kabul edilebilir mi? TBMM'yi olmadık bir yere çevirmeye kalktılar. Yerlerde oturdular, yerlerde yattılar. Bir milletvekiline yakışmayacak davranışta bulundular. Bu özgürlüklerin kısıtlandığı gerekçesiyle. Bu özgürlük falan değil. Eğer siz vatandaşımızın özgürlüğüne kastediyorsanız onun adı özgürlük olarak nitelendirilemez."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :