Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

"Hukuki bir düzen ve sıralama içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanını seçtik"

KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Hukuki bir düzen ve sıralama içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanını seçtik" dedi.

Yıldız, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nin bir restoranda düzenlenen iftar programına katıldı.

Burada konuşan YIldız, ramazanın birlik ve beraberlik ayı olduğunu söyledi.

Seçimlerinden ardından yeni Meclisin çalışmalara başladığını vurgulayan Yıldız, şöyle devam etti:

"Hukuki bir düzen ve sıralama içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanını seçtik. Onun üzerine yorumlar yapılmaya başlandı. İlkeli duruşlar üzerinde bir kısım temenniler ve olumsuz görüşler sergilendi. Bir partinin genel başkanına yalnızca kendi tercihlerinde olmadığı için olumsuz atıflarda bulundular. Sorum şu; kendi beklentileri yönünde desteklemek istedikleri bir yapı ilkeli iken nasıl olur da iktidar partisinin başkanlık seçimiyle alakalı konular ilkesiz olarak nitelendirilebilir? Artık bunları geride bırakıyoruz, geride bırakmamız lazım. Bunlar demokrasinin ve halkımızın tercihleriyle geldiği noktada her sonuca mutlaka saygı göstermekle alakalıdır. Biz bunu hep koruduk, bundan sonra da inşallah koruyup kollayacağız."

Türkiye'de şuanda bir hükümetin olduğunu vurgulayan Yıldız, "Türkiye'den beklenen gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında çok farklı sorumluluklarımız var. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da o sorumluklarımızın bilinciyle hareket edeceğiz" diye konuştu.

Bakan Yıldız, iftar programının ardından yemeğe katılan öğrencilerle fotoğraf çektirerek, sohbet etti. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı