Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

"Hedefimiz, her ne kadar badireleri, yeni tehditleri konuşuyor olsak da her üç seçmenden ikisinin 'AK Parti' dediği bir dönemi yakalamaktır"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti olarak 9 ayrı seçimde her iki seçmenden birinin oyunu alır hale geldiklerini belirterek, "Hedefimiz, her ne kadar badireleri, yeni tehditleri konuşuyor olsak da her üç seçmenden ikisinin 'AK Parti' dediği bir dönemi yakalamaktır" dedi. 

Bakan Yıldız, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezi'nde, Üniversiteli AK Gençlik (ÜNİAK) tarafından düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti hareketi ile bazı çevrelerin hoşuna gitmeyen bir ortamın oluştuğunu söyledi. 

AK Parti iktidarına kurulduğu günden itibaren her 6 ayda bir ömür biçilmeye başlandığını ancak buna rağmen partilerinin kendisini sürekli yenileyip daha güçlü adımlarla ilerlediğini belirten Yıldız, darbeler, vesayetler ve parti kapatmalarla tehditler aldıklarını dile getirdi.

Her seçimde AK Parti'nin daha güçlü hale geldiğini vurgulayan Yıldız, şunları kaydetti: 

"Bundan önceki 9 ayrı seçimde her üç seçmenden bir tanesinin, 'AK Parti' dediği ortamdan, her iki seçmenden bir tanesinin, 'AK Parti' dediği bir ortama geldik. Hedefimiz, her ne kadar badireleri, yeni tehditleri konuşuyor olsak da her üç seçmenden ikisinin 'AK Parti' dediği bir dönemi yakalamaktır. Türkiye daha önce koalisyon hükümetleri ile beraber bir işin nasıl olacağını değil, nasıl olmayacağını hep taahhüt etmiştir. Türkiye'nin aslında çok iyi bir kaynağı var. Biz 13 yıldan bu tarafa yaptığımız işlerde aslında herhangi bir yerde gömü, hazine veya define bulmadık ama en önemli insan kaynağını, başta kurucu genel başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve ekibini bulduk."

- Bakan Yıldız'dan öğrencilere tavsiyeler

Bakan Yıldız, konuşmasında öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. Öğrencilerin yabancı dil öğrenimine önem vermesini isteyen Yıldız, Arapça ve İngilizce'nin mutlaka öğrenilmesi gerektiğini vurguladı. Türkiye'de kitap okuma oranının azlığına işaret eden Yıldız, öğrencilere hangi bölümden olursa olsun kitap okumalarını önerdi. 

Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Türkiye'nin kitap okuma konusundaki rakamları ne yazık ki hiç iç açıcı değil. Günlük 6 saat ortalama televizyon izliyoruz. 3 saat internetle meşgulüz. 1 dakika da kitap okuyoruz. Ortalama vatandaş başına 78 milyon nüfus olan yapı içerisinde ortalama bir dakika kitap okuyoruz. Türkiye'de geçen yıl 23 milyon adet kitap basıldı. Japonya'da 4,2 milyar adet kitap basıldı. Eğer Tokyo'ya gidin, Japonya'ya gidin, bir kişinin elinde kitap görmüyorsanız mutlaka taşıdığı çantanın içerisindedir ama mutlaka yanında kitap vardır. O yüzden bizler okuyacağız, hangi bölümde olursak olalım, entellektüel bir seviyeyi mutlaka yakalayacağız."

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Etiyopyalı İnşaat Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisi Seyfettin Sherif Khelil Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Bozdoğan Halk Oyunları Topluluğunca zeybek oyununun sergilendiği programın sonunda Bakan Yıldız tarafından ÜNİYAK'tan mezun olan öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Bakan Yıldız, ADÜ ziyareti kapsamında, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan'ı makamında ziyaret ederek, üniversite hakkında bilgi aldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı