Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız:

"Böyle vücut direnci düşen bir bünye gibi en ufak nezlenin, gribin tesirli olabileceği bir alandayız. Şu anda ham petrol fiyatlarının bu seviyede bulunduğunu söylemem lazım. Her an yukarıya ya da aşağıya doğru hem fiyat inmeleri hem de fiyat çıkmalarıyla

KAYSERİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ham petrol fiyatlarına ilişkin, "Böyle vücut direnci düşen bir bünye gibi en ufak nezlenin, gribin tesirli olabileceği bir alandayız. Şu anda ham petrol fiyatlarının bu seviyede bulunduğunu söylemem lazım. Her an yukarıya doğru ya da aşağıya doğru hem fiyat inmeleri hem de fiyat çıkmalarıyla alakalı kırılganlıklar yaşanabilir" dedi.

Yıldız, Kayseri Şehir Tiyatrosu'ndaki AK Parti Kadın Kolları Kongresi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bir hafta 10 gün öncesine kadar 2,32 olan dolar paritesinin bugün 2,44-2,45 seviyesinde olduğunu belirtti. 

Ham petrolün de 48 dolardan 53 dolar seviyesine yükseldiğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti:

"Böyle vücut direnci düşen bir bünye gibi en ufak nezlenin, gribin tesirli olabileceği bir alandayız. Şu anda ham petrol fiyatlarının bu seviyede bulunduğunu söylemem lazım. Her an yukarıya ya da aşağıya doğru hem fiyat inmeleri hem de fiyat çıkmalarıyla alakalı kırılganlıklar yaşanabilir. Özellikle ABD'de, özellikle denizlerdeki petrol kuyularıyla alakalı sayının azaltılacağının açıklanması böyle bir çıkışa sebep oldu. Dediğim gibi dünyada ham petrolle ilgili bünye zayıf olunca her an her iki tarafa doğru da kırılabilir. Türkiye'nin bu manada hazırlıklarının tabi ki olduğunu söylemem lazım. Şu ana kadar vatandaşımıza sirayet eden, vatandaşımıza yansıyan çok önemli indirimler oldu. Ümit ediyoruz ki bu manada çok yüksek bir fiyat sıçraması olmasın. Çünkü son 1 hafta 10 gün içerisinde yaklaşık yüzde 15,5'lar civarında Türk lirası karşısında ham petrolün fiyatı yukarı doğru çıkmış oldu ve bu şekliyle de hem enerji sektörünü hem de piyasayı kontrol etmeye devam edeceğiz." 

Yıldız,  ayrıca partili il genel meclis üyelerinin, belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etmemeleri yönünde prensip kararı alındığını anımsattı. 

Bunun istisnasının olabileceği iller bulunduğuna dikkati çeken Yıldız, "Birçok ilin kendine has dengeleri var. Bu manada biz Kayserimiz'de güçlü bir liste çıkartacağız. Orada da çok farklı bir yenilenme inşallah olacak. Tabi ki bu bizim AK Parti'mizin dinamizmi, bizden sonraki arkadaşlarımıza çok geniş bir alan bırakmak açısından da son derece faydalı olacağı kanaatindeyim. Hatırlarsanız yaklaşık 2 yıldan bu yana bu yenilenmenin hem Kayserimize hem de Türkiye'ye fayda getireceğine inanıyorum" diye konuştu. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı