Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

"Enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere imza atacağız"- "Yıl sonuna doğru hem yerli kömürle hem de güneşte ilk ihalemizi yaparak Türkiye'nin aynı zamanda bir üretim Ar-Ge merkezi olması noktasında bir ilki gerçekleştirmek için a

DENİZLİ (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin büyümesinden, ekonomisinden, yatırımından vazgeçemeyeceğini belirterek, "Enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere imza atacağız. Yıl sonuna doğru hem yerli kömürle hem de güneşte ilk ihalemizi yaparak Türkiye'nin aynı zamanda bir üretim Ar-Ge merkezi olması noktasında bir ilki gerçekleştirmek için adımları atacağız." dedi.

Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'ın da katıldığı, Bereket Enerji Grubu'na ait ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılışında konuştu.

Açılışın çok büyük bir resmin başlangıcı olduğunu dile getiren Albayrak, 2016 yılı Mayıs ayında elektrik dağıtım sektörüyle ilgili yıllık yapılan toplantıda bazı önemli kararlar aldıklarını ve bu kararlarla daha kaliteli hizmet verilmesi noktasında önemli bir süreci başlattıklarını anlattı.

Albayrak, elektrik dağıtım sektörünün yaklaşık 7 yıl önce özelleştirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Türkiye haritası 21 dağıtım bölgesine ayrıldı ve tamamının özel sektöre devredilmesiyle birlikte esas hedefi müşteriye layık olduğu düzeyde bir hizmet verme noktasında önemli bir süreç başladı. 2013 sonrasında ekonomik dalgalanma ve artan maliyetlerle yaşanan sıkıntılar sonrasında biz 2016 yılı itibarıyla yeni bir dönemi açalım istedik. Memnuniyet noktasında hem halkımızın hem de yatırımcının memnuniyetini sağlamak durumundayız. Geçtiğimiz 14 yıl içinde Türkiye'de AK Parti iktidarında enerji sektöründe çok büyük bir başarı hikayesi ortaya koyduk. Büyük yatırımlar ortaya koyduk, önemli adımlar içerisindeyiz. Bu da beraberinde Türkiye'de özellikle enerji sektöründe altyapıyla alakalı büyük yatırımları beraberinde getiriyor. Türkiye'nin büyümesi enerji sektörüyle eş güdümlü bir şekilde devam ediyor. Bu da yatırımların kurumsallaşması ve halka memnuniyet noktasında dönmesini gerektiriyor."

Yıl sonuna açılışlarının tamamlanacağı 9 çağrı merkezinde 2 binden fazla istihdam sağlanacağını ifade eden Albayrak, bunun bir diğer ayağının da teknik personel ihtiyacıyla ilgili olduğunu söyledi. Bakan Albayrak, gelecek yıla kadar istihdam oluşturulacak teknik personel ile elektrikteki sıkıntı ve arızalara daha hızlı müdahale edecek yeni bir yapılanma ortaya çıkacağını belirtti.

Elektrik dağıtım sektörünün enerji sektöründe yaklaşık 40 milyon haneye ulaşması itibarıyla hayati olduğuna işaret eden Albayrak, "Maalesef Türkiye'mizin büyümesinin yanında altyapı ihtiyacını karşılamak için yatırım hamlesi ve bunu tamamlamak için de önümüzde birkaç yıl var. Bundan yaklaşık 30 sene önce kurulan bir şebeke sistem altyapısı var. O günkü 20 bin megavatların ihtiyacını karşılayacak düzeyde. İktidara geldiğimizde bu kapasite 30 küsür bin megavat ve bugün itibarıyla 70 bin megavatı geçmiş durumda. Bireysel tüketim talebini ise her gün artıran bir ülkeden bahsediyoruz." diye konuştu.

- "Enerjide şerit sayısını artırmalıyız"

Sektördeki durumu her geçen gün araba sayısının arttığı iki şeritli bir yola benzeten Albayrak, şunları kaydetti:

"Sadece yolu asfaltlamak değil, şerit sayısını da artırmamız gereken bir süreç bu. Bununla ilgili bir yatırım sürecini başlattık. Bunun ayaklarından birisi olan halkımızın şikayetlerini dile getireceği çağrı merkezi görevlisi başına düşen abone sayısını uluslararası standartlara çekmek için çok yoğun bir dönemi başlattık. 21 dağıtım bölgesi içinde sistematik ve kurumsal yapısı itibarıyla Avrupa mükemmellik kalite ödülünü alabilecek düzeyde bu dönüşümün gerçekleştirilmesini istiyoruz. İnşallah bu dönüşümü gerçekleştiren ilk firma da AYDEM olur. Burada çok yönlü bir kazan-kazan oyunu var. Biz bunu söyledik. Kamu memnun değil, vatandaş şikayet ediyor ve şirketler de mutsuz. Biz de dedik ki kalite ve verimlilik olduğu sürece müşteri memnun olur, memnun olduğu ölçüde şirketin kurumsallık değeri her geçen gün artar, kamu olarak da vatandaşımıza sistematik kaliteli hizmeti vermekten mutlu oluyoruz. Bu çerçevede uzun soluklu bir süreç."

Albayrak, enerji sektöründe gelecek dönemde çok önemli yatırım ve projelere imza atacaklarını söyledi.

Türkiye'nin büyümesinden, ekonomisinden, yatırımından vazgeçemeyeceğini ve bunu yapmak için de her zamankinden çok daha fazla çalışmak zorunda olduklarını vurgulayan Albayrak, "Bu şuurdan hareketle doğalgaz sektörü, enerji üretim, madencilik sektörleri başta olmak üzere yerli ve yenilenebilir dönüşümü atacağımız adımları hayata geçiriyoruz. Yıl sonuna doğru hem yerli kömürle hem de güneşte ilk ihalemizi yaparak Türkiye'nin aynı zamanda bir üretim Ar-Ge merkezi olması noktasında bir ilki gerçekleştirmek için adımları atacağız." ifadelerini kullandı.

- 15 Temmuz milat

Albayrak, 2023, 2070 hedeflerinden bahsetmek için vizyonun uzun soluklu çizilmesi gerektiğine dikkati çeken Albayrak, "Buradan hareketle ülkemizin başkumandanı, lideri Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu vizyondan hareketle 15 Temmuz'dan daha çok çalışmak zorunda olduğumuzun farkındayız. Türkiye, 15 Temmuz'da çok büyük bir milat yaşadı. 15 Temmuz, kelimelerin tükendiği, 79 milyon insanın canını hiçe sayma pahasına demokrasiye ve milletine bütün dünyaya haykırdığı bir tarih olarak kayıtlara geçti." dedi.

15 Temmuz darbe girişimine karşı uluslararası camiadan gelen tepkilerle ilgili bir anektodu da paylaşan Albayrak, bakanlıkta Venezuela'dan gelen heyetteki görevli Dış İşleri Bakanı'nın "Sizleri tebrik ediyoruz, bir dünya rekoru kırdınız. 79 milyon insanınızla Türkiye olarak bizim 2002'de darbeyi terse çevirme rekorunu geçerek 10 saatte tüm süreci alaşağı ederek bizim rekorumuzu kırdınız" diye kendilerini tebrik ettiğini anlattı.

- "Vız gelir tırıs gider'

Albayrak, 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'nin büyük bir takdirle izlendiğini ve bu durumun da daha büyük bir sorumluluk ve vebal oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Mücadele bitmeyecek, çalışma bitmeyecek. Tüm bu kazanımlarımızı daha iyiye taşıma noktasında daha fazla çalışma azmimiz bitmeyecek. Algı operasyonlarına felaket tellallığına bakmayın, biz işimize bakacağız, sonuna kadar mücadelemizde uyanık ve teyakkuzda olacağız, Türkiye'nin rolünü her zamankinden daha büyük bir sorumlulukla taşıyacağız. Biri not indirmiş, öbürü açıklama yapmış vız gelir tırıs gider. Ekonomide 3 temel dinamik vardır. Para ve maliye politikaları ve siyasi istikrar. Bu üçünün kesiştiği iklim sağlamdır veya değildir. Türkiye, para politikalarında güçlü devam ediyor, mali disiplinden taviz vermiyor. Bugün Avrupa'nın borç stoku yüzde 80-90'larda, bizde bütçe açığı yüzde 1, Avrupa'da ise bunun üzerinde. Bu disipline devam edeceğiz. İhracat, üretim istihdam, 2008'deki en büyük krizin yaşanması sonrasında milyonlarda istihdam üretilmiş ülkemizde, biz büyümeye devam edeceğiz. Siyasi istikrar belki de bölgede ve dünyada son 14 yıldır bu kadar siyasi istikrarlı bir dönem yaşanmadı. Bunun anlamı algı operasyonuna dayalı kim ne yaparsa yapsın ülke olarak büyümeye devam edeceğiz. Kimse kimseyi kandıramaz. Nitekim Hazinemizin ihale taleplerine bakıyoruz, maşallah her geçen gün daha da iyiye gidiyor. Türkiye, küresel oyunun içinde bölgedeki en istikrarlı ve güvenilir partner olmaya devam edecek. Ekonomisi gelişmiş iş gücü, şirketleri, bölgede ve dünyada her geçen gün eşsiz rolünü pekiştirmeye devam edecek."

Bölgede yaşananlardan Türkiye'nin kendini soyutlayamayacağını ifade eden Bakan Albayrak, aynı anda birçok terör örgütüyle mücadele edildiğini ve bu duruşu milli birlik ve beraberlik içinde gösteren bir millet ve devletin daha olmadığını vurguladı.

- "Alo, ben Berat"

Açılış töreninin ardından yapılan çağrı merkezi gezisinde Bakan Albayrak, çağrı karşıladı. Gelen çağrıyı "Alo, ben Berat" diyerek alan Bakan Albayrak, Muğla Milas ilçesine bağlı Dörttepe köyünden arayan Hanife Kurt'un evinin karşısındaki sokak aydınlatmasının yanmadığını söylemesi üzerine sorunun en kısa sürece giderileceği bilgisini verdi.

- 20 saniyede çağrı karşılanacak

Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımak için genişletilmiş bir kapasite ile devreye giren ADM-GDZ Çağrı Merkezi yeni dönemde açılacak 9 çağrı merkezinin ilki oldu.

Aydın, Denizli, Muğla, İzmir ve Manisa'ya hizmet vermek üzere kurulan merkezde 400 kişi görev yapacak. Bu rakamın 300'ünü kadın, 100'ünü ise erkekler oluşturuyor.

Grup, genişletilmiş kapasitesi sayesinde bölgede hizmet alan tüketicilerin çağrılarını 20 saniyede karşılayabilmeyi hedefliyor. Söz konusu çağrı merkezine günlük gelen çağrı sayısı yaklaşık 10 bin, aynı anda cevaplanabilen çağrı sayısı ise 308 olarak hesaplanıyor.

Açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezi, mayıs ayında Trabzon'da Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği'nin (ELDER) sektör toplantısında başlayan müşteri memnuniyeti odaklı yeni dönemin önemli adımlarından biri olarak değerlendiriliyor.

Elektrik dağıtım sektöründe müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesinin artırılmasının amaçlandığı çağrı merkezleri toplamda 9 ilde açılacak. Denizli haricinde, Tekirdağ, Kars, Adana, Rize, Trabzon, Konya, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da çağrı merkezleri oluşturulacak ve açılışlar kasım ayının ortasına kadar devam edecek.

Bu çağrı merkezlerinde 2 bin 28 kişi çalışacak, ayrıca dağıtım şirketleri sahada da hizmet kalitesini artırmak için yaklaşık 5 bin kişilik istihdam yaratacak.

İkinci açılışın Enerjisa'ya ait çağrı merkezi için gelecek hafta Adana'da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :