Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

"15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin süreci yeni başlamadı. Bu süreç son 10 yıldır, her yıl farklı olaylar üzerinden yapıldı. Son 10 yıldır yapılmak istenen darbe girişimleri 15 Temmuz'da zirveye çıktı"- "Bu ülkenin başında kefeni cebinde bir lider var

İSTANBUL (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin süreci yeni başlamadı. Bu süreç son 10 yıldır, her yıl farklı olaylar üzerinden yapıldı. Son 10 yıldır yapılmak istenen darbe girişimleri 15 Temmuz'da zirveye çıktı." dedi.

Kısıklı'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin önünde "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara hitap eden Albayrak, tüm dünyaya verilen birliktelik mesajının herşeyden önemli olduğunu aktardı.

Albayrak, 15 Temmuz akşamı ülkeyi bölmek isteyenlere karşı bir destan yazıldığını, bu destanın ise tüm dünya tarafından takip edildiğini söyledi.

15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin sürecinin yeni başlamadığını vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Bu süreç son 10 yıldır, her yıl farklı olaylar üzerinden yapıldı. Son 10 yıldır yapılmak istenen darbe girişimleri 15 Temmuz'da zirveye çıktı. Millet olarak darbe girişimine karşı bir destan yazıldı ve bu destanı 79 milyon birlikte yazdı. Bizler de sizlerin sahip çıktığı bu demokrasiyi, bu emanetinizi, özgür iradenizi Meclis'te ve Ankara'da son nefesimize kadar korumak için mücadele edeceğiz. Bu ülkenin başında kefeni cebinde bir lider var. Bu kardeşiniz başta olmak üzere tüm hükümetimizle bu mücadeleyi devam ettireceğiz. Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Siz bu duruşu gösterdikçe dimdik ayakta durdukça, biz de dimdik ayakta duracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu bir kurtuluş mücadelesidir."

Albayrak, gelecek yıllarda farklı olayları bahane ederek veya farklı şekillerde milletin iradesini devirmek isteyenlerin olabileceğine dikkati çekerek, 79 milyonun da her daim birlik ve beraberlik içinde bu girişimlere karşı duracağından emin olduğunu vurguladı.

Yaşanan olayların yıllar sonra etkilerinin ortaya çıktığını anlatan Albayrak, şöyle devam etti:

"Eskiden yapılan darbelerin etkisini yıllar sonra görürdük. Fakat bugün artık Türkiye olarak üzerimizde oynanmak istenen oyunu anında görüp, farkına vararak sokaklara dökülen tepkisini yansıtan bir Türkiye var. Artık kolay değil bu ülkeyi bölmek, parçalamak darbe yapmak. Bugün biz varız, yarın yokuz ve yarın bir başkası olur önemli değil. Siz bu şuurda olduğunuz süreçte kimse bu milleti deviremez. Coğrafyamızdaki ülkelerin liderleri, 'Öyle şanlı ve büyük bir milletsiniz ki gıptayla gururla sizin arkanızdan yürümeye razıyız' diye konuşuyorlar. Başta bu darbeciler olmak üzere, Türkiye'nin mili iradesine darbe vurmaya çalışan her kim varsa, son nefesimize kadar en ağır cezayı vermek için mücadele edeceğiz. Büyük Türkiye yolculuğumuz birilerini korkutuyor. Birileri bundan rahatsız oluyor. Hangi mezhepten, hangi inançtan, hangi dilden olursak olalım. 79 milyon tek vücut olduğunda tanklara, tüfeklere, toplara, uçaklara karşı dimdik ayakta durup muvaffak olduğumuzu gördük. Bunu tüm dünya da gördü. 79 milyon olarak bu birlikteliği devam ettirdiğimiz sürece, hiç bir korkumuz, hiç bir endişemiz olmaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :