Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: (3)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: (3)

"Binlerce yıllık bir tarihimiz var, medeniyetimiz var. Biz ağacın kavuğunda doğmadık. Bize hikaye anlatanlar, bize medeniyet anlatanlara bugün yine bir tarih yazıyoruz, ecdadımız gibi"- "Mazlumun, garip gurebanın, dünyadaki birçok farklı medeniyetin, ülke

TRABZON (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Binlerce yıllık bir tarihimiz var, medeniyetimiz var. Biz ağacın kavuğunda doğmadık. Bize hikaye anlatanlar, bize medeniyet anlatanlara bugün yine bir tarih yazıyoruz, ecdadımız gibi." dedi.

Albayrak, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları tarafından, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini konuşmak üzere Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Genç Kürsü” adlı programda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bakan Albayrak, yeni sisteminin tek adamlık rejimi getireceğinin söylendiğini, bu konuda görüşünün sorulması üzerine, "Karşımızda iki türlü insan var. Bir, hakikaten kafası karışık, anlamaya öğrenmeye çalışıyor. O kadar çok bilgi kirliliği var ki hakiki anlamda olanı anlatmamız lazım. Bu insanlara maksimum derecede iyi niyetli bir şekilde yaklaşıp, yaşananları anlatmamız lazım. Bir de bir kesim var, bu kesim gözleri var görmez, kulakları var duymaz. Ben diyorum ki bunlara enerji tasarrufu, bunlara tasarruf politikası uygulayacağız. Bunlara yapacak bir şey yok." ifadesini kullandı.

Bu ikisini ayırdıktan sonra, hakikaten böyle bir algı olduğunu görüp, düşünüp ve kafası karışık olanlara verilecek sayısız örnek olduğunu belirten Albayrak, şöyle devam etti:

"Dünyanın hiçbir ülkesinde diktatörlüğün olduğu hiçbir ülkesinde böyle bir olay olmaz. Nasıl bir olay? Dünyanın en gelişmiş demokratik ülkelerinden örnek vereceğim. Ben 6 sene Amerika’da yaşadım. Devlet sırlarını yayınladığı için İngiltere’nin en önemli gazetesi, medya organlarını canlı yayında devlet, güvenlik güçleri ve polisler o medya organını basıp, o sırları tuttukları hard disk ve bilgisayarları canlı yayında kırarak onu yayınlayan, yayınlamaya cüret eden medya organlarını hapis cezası ve ülkeden sınır dışı etmek dahil yargılayarak nasıl ülkenin ulusal güvenliği önemli dünyaya örnek verdiler. Tüm bu yaşananların muadillerini anlatıyorum ki düşünün diye. Bugün Türkiye’de medya özgürlüğü adı altında her gün yalan ve iftirayla, benim sayısız davam var. Bir sürü tazminat, tazminat kazandıkça kazandığımız paralarla hayır hasenat yapıyoruz veriyoruz, dağıtıyoruz. Tüm bu yayıncılığı başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere yıllardır süregelen bu yayıncılığı bakın dünyanın en gelişmiş demokrasisi, hangisi derseniz deyin bir hafta kişilik hakları, hakaret, iftira ve seviyesizlik noktasında yayınlarsanız bir haftadan fazla o yayını devam ettiremezsiniz. Ertesi gün oranın ilgili kurumu gelir, kapısına kilit vurur. Diktatörün olduğu ülkede, her gün diktatör dediğiniz insana küfredeceksiniz, hakaret edeceksiniz, sayısız kez mahkum olacaksınız ve tazminat davası noktasında kaybedeceksiniz ve tekrar aynı sözleri söyleyeceksiniz, ‘demokrasi ve özgürlük."

Albayrak, "Bize geliyorlar işte 'Türkiye insan haklarında nerede filan? Demokratikleşmede ne noktadasınız?' Bize ders verecek ya…" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Batılılarla biz yurt dışında toplantı yapmaya başladığımız da ben şu cümleyi, şu örneği yerleştiriyorum masanın üstüne, alan alıyor. Bizim peder beyin, yazardır, tarihçidir bilenler bilir. Yazdığı birçok kitaptan bir tanesinde, arşivlerden çıkardı çok güzel bir belge var. Nedir bu belge biliyor musunuz? 16. ve 17. yüzyılın Osmanlısı, o tarihler. Dönemin İstanbul kadılığı bir beyanname yayınlıyor, müthiş. Diyor ki ey İstanbul ahalisi, İstanbul'da bırakın insan haklarını hayvan haklarıyla ilgili affedersiniz bir merkebin, bir eşeğin gün içerisinde hangi saatlerde ne kadar yük taşıması gerektiğiyle ilgili bir kanun düzenlemesi yapıyor. Diyor ki ‘Güneş tepedeyken taşıtamazsın, şu kadar çekiden fazla sırtına yük yükleyemezsin', hayvanın canı var ya. Hayvan hakkına riayet ve uymayana ceza yayınlıyor. Yani Avrupa’nın engizisyonda giyotinle insanların kafasını kestiği dönemde benim ecdadım böyle bir beyanname yayınlıyor. Sen önce bana nasihat etmeyi geç de bu milletin aslının ne kadar şanlı ve güçlü ve büyük bir millet olduğunu öğren, bana nasihat etme geç. Onun için hiçbir şekilde size yapıştırılmaya çalışılan, tarihinize ve geçmişinize, kuru hamaset değil bakın hakikat ve ilim noktasında okuyup araştırarak, biz kimiz ya biz gökten inmedik yani yüzlerce, binlerce yıllık bir tarihimiz var, medeniyetimiz var. Biz ağacın kavuğunda doğmadık. Bize hikaye anlatanlar, bize medeniyet anlatanlara bugün yine bir tarih yazıyoruz, ecdadımız gibi."

Doğru yolda ve istikamet üzerinde olduklarını söyleyen Albayrak, "Mazlumun, garip gurebanın, dünyadaki birçok farklı medeniyetin, ülkenin umudu noktasındayız. Bu boşuna olmadı. Bu, bugün Türkiye’nin Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 senedir katettiği mesafe noktasında ortaya konulan büyük bir başarı hikayesinin neticesidir. Bir insanın, bir milletin, bir toplumun umudu olmak ucuz olmuyor, kolay olmuyor. Ter, göz yaşı, akıl teri akıtacağız, oturarak, tembellik yaparak, somurtarak, kilo alarak olmaz bu iş. Çalışarak, koşturarak, anlatarak olur, mücadele ederek olur." dedi.

Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet dediklerini vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Adam diyor ki bölecekler ülkeyi? Bu ülke bölünecek olsa ilk Kandil kuyruğa girer, böyle bir şey olur mu ya. Bölünsün diye ilk Kandil, FETÖ 'evet' diye çalışır. Kimse kusura bakmasın, birileri alınıyormuş, ben her yerde bu cümleyi kullanıyorum, kullanacağım. Diyorlar ki siz 'hayır' diyenlere vatan haini diyorsunuz, böyle bir şey demiyoruz. Adam düşünür, bakar yapar, eder 'hayır' der. Ona diyecek bir şey yok. Ancak şu hakikati görmemiz lazım, bütün hainler, bütün dış mihraklar hepsi 'hayır'da birleşiyorsa, hepsi 'hayır' diyorsa Allah rızası için biraz elimizi vicdanımıza götürelim, biraz düşünelim, sloganik olmayalım. Kim bizim bugüne kadar hayrımızı istemiş de 'hayır' diyor buna bakalım. Bu kadarı yeter hiçbir şey bilmemize gerek yok."

Cumhurbaşkanı yardımcılarının yetkilerinin sınırlarıyla ilgili bir başka soruya Albayrak, şöyle cevap verdi:

"Yeni sistem icrai fonksiyon olarak Cumhurbaşkanı dışındaki tüm bireyleri yani bakanlar, başkan, cumhurbaşkanı yardımcılarının çoğu seçilmiş olmadığı için başkanın verdiği yetki kadar fonksiyonu ifa edecek, bakan noktasında aynı milletvekilliği gibi yasal sorumluluklarla ve yükümlülüklerle işini ifa edecek ama en güzel tarafı ne olacak biliyor musunuz? Bugün ki şu sıkıntı olmayacak. Ben bakanım, aynı zamanda vekilim hem mecliste yasama yapıyorum hem kabineye gidip yürütmeyi yürütüyorum. Vaktimin önemli bir kısmını icraat mı yasama mı teşkilat mı partiyle ilişki mi buna mı ayıracağım noktasındaki tüm bu ajandayı ve yetki karmaşası ile kaynaklanan bir uyuşmazlıkla yürütüyorum. Diyorlar ya aslında, eski liderlerin bir videosu var tavsiye ederim seyredin, miting meydanlarında dönüyor. Süleyman Demirel, Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu’nun sistem değişikliği ile ilgili tespitleri, müthiş bir video. On yıllarca sürede geriye dönük mevcut sistemin arızalı yönlerini anlatan çok güzel bir özet. Esas bugünkü parlamenter sistemde denetim yok. Niye? Hükümet olmak için zaten bu parlamentoda çoğunluğu elinde tutman lazım. Seni denetleyecek mecliste çoğunluğu elinde tutarsan yürütmeyi kim denetleyecek? Çoğunluk sensin zaten. Halbuki yeni sistemde bu ikisi ayrılıyor. "

Programa, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ve diğer ilgililer katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :