Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

"Türkiye enerji piyasaları, elektrik piyasaları önümüzdeki dönemde artık tam büyümeye bağlı olarak, ülkemizin ekonomisinin büyümesine bağlı olarak gerekli altyapı ihtiyacını, gerekli yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam

RİZE (AA) - Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye enerji piyasaları, elektrik piyasaları önümüzdeki dönemde artık tam büyümeye bağlı olarak, ülkemizin ekonomisinin büyümesine bağlı olarak gerekli altyapı ihtiyacını, gerekli yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edecek." dedi.

Albayrak, Rize'de ENERJİSA Çağrı Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, Rize'nin ikliminin ayrı bir güzel olduğunu, ayrıca baba ocağı olmasından dolayı farklı bir mutluluk duyduğunu belirtti.

Adana'da öğrenci yurdunda yaşanan yangının ardından 12 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu çok derin bir acı yaşadıklarını ifade eden Bakan Albayrak, tüm Türkiye'ye, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Bakan Albayrak, bu yıl mayıs ayında enerji piyasalarının elektrik dağıtım sektörü içerisinde hizmet kalitesini, müşteri memnuniyeti çıtasını bir üst noktaya taşımak için önemli kararlar aldığına işaret ederek, şunları söyledi:

"Bunun önemli adımlarından bir tanesi de çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşlarımızın, tüketicilerimizin, elektrik kullanan vatandaşlarımızın hizmet kalitesine duydukları ihtiyacın karşılanması noktasında yüksek düzeyli bir standart düzeyi belirledik. Bunlardan bir tanesi bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz çağrı merkezleri. Bu Rize özelinde de ayrı bir anlam ifade ediyor. Toplam 275 tane şehrimizin insanına önemli düzeyde istihdam oluşturması itibariyle de ekonomi açısından da önemli bir gün bugün."

Türkiye'nin enerji piyasalarında kritik ve önemli süreçten geçtiğini dile getiren Albayrak, şöyle devam etti:

"Türkiye enerji piyasaları, elektrik piyasaları önümüzdeki dönemde artık tam büyümeye bağlı olarak, ülkemizin ekonomisinin büyümesine bağlı olarak gerekli altyapı ihtiyacını, gerekli yapısal düzenleme ihtiyacını karşılamak için önemli adımlar atmaya devam edecek. İletim hattı altyapısının iyileştirilmesinden teknik düzeyde istihdam sayısının artırılmasına kadar, şikayetlere müdahale süreleri Avrupa Birliği standartlarının bile ötesinde mükemmellik kalite ödülü standartlarına çekilmesine kadar bir çok önemli adımlar atacağız. Yaklaşık bir yıl olacak ama önümüzdeki 2020'ye kadarki 5 yıllık tarife döneminde tüm bu çerçevede inşallah."

Albayrak, eksikliklerin farkında olduklarını belirterek, "Şundan vatandaşlarımız müsterih olsun; ben Enerji Bakanı olarak her gün işin üstündeyim. Şunu bileceğiz; bu günümüz dünümüze denk olmayacak. Bugün dünden iyi, yarın da bugünden daha iyi olacak. Müşteri memnuniyeti ve kalitesi açısından da altyapı yatırımları noktasında da milletimize sunulan hizmetin yukarıya taşınması noktasında da." diye konuştu.

Enerji sektöründe kazan kazan modeli öngördüklerine dikkati çeken Albayrak, şunları kaydetti:

"Hem vatandaşımız bu kalitenin artmasına dayalı mutlu olacak, kazanacak hem firmalarımız bu kurumsallaşma, altyapı iyileştirilmesi, şirketin marka değerlerinin yükselmesine dayalı olarak, firma değerleri artacağı için uluslararası anlamda değer kazanacak hem de biz devlet olarak sizlerden aldığımız yetkiyi size hizmet olarak döndürme noktasında da görevimizi yerine getirmiş olma noktasında kazanmış olacağız inşallah."

- ENERJİSA CEO'su Kıvanç Zaimler

ENERJİSA CEO'su Kıvanç Zaimler ise Türkiye'de 21 ilde faaliyet gösterdiklerini, Rize ile bu sayıyı 22'ye çıkardıklarını söyledi.

Rize'de 1 milyon, toplamda ise yaklaşık 20 milyon nüfusun çağrılarını cevaplamaya çalışacaklarını belirten Zaimler, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tüm paydaşlarımıza, müşterilerimize, çalışanlarımıza, kamunun tüm birimlerine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bunun bize verdiği sorumluluğun da farkındayız. Sorumluluğumuz kanunlara, kurallara uymak, vergimizi ödemek ama her şeyden önemlisi insanımızı odağımıza almak. Bunu istihdamla Türk insanına sağladığımız servis kalitesi ile yapacağız. Bu kapsamda sadece çağrı merkezlerimiz değil, müşteri birimlerimiz, internet uygulamaları ile müşterimize her yerde buluşacağız. Sorumluluğumuz bugün bir kat daha artıyor. Sorumluluğumuzun bir parçası olarak 'Türkiye'de Enerjini Koru' diye bir kampanya başlattık. Türk insanının evlerinde tasarruf nasıl yapabileceğini, pratik önerilerle nasıl hayata geçirebileceklerini dijital platformda ve ulusal kanallarda dile getireceğiz. Bunuda sosyal sorumluluk olarak üzerimize aldık."

Konuşmaların ardından çağrı merkezinin açılışını Bakan Albayrak'ın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti İl Başkanı Muhammet Avcı, ENERJİSA CEO'su Kıvanç Zaimler birlikte yaptı.

Bu arada, Bakan Albayrak'ın, bu sabah Rize öncesi katılacağı duyurulan İstanbul 7. Boğaziçi Zirvesi programı, yoğunluğu nedeniyle iptal edildi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :