Enerji ve madencilikte eylülde 75 şirket kuruldu

Enerji ve madencilikte eylülde 75 şirket kuruldu

Eylülde enerji ve madencilik sektörlerinde 75 şirket ve 12 gerçek kişi ticari işletme faaliyete geçti- Aynı sektörlerde 30 şirket ve 2 gerçek kişi ticari işletme kapandı

ANKARA (AA) - Enerji ve madencilik sektörlerinde faaliyet göstermek üzere eylülde 75 şirket ve 12 gerçek kişi ticari işletme kuruldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), eylül ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, Türkiye'de toplam 7 bin 491 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi faaliyete geçti, bin 803 şirket ve gerçek kişi ticari işletmesi de kapandı.

Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 54 şirket, madencilik ve taş ocakçılığında ise 21 şirket faaliyete geçti.

Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 9, madencilik ve taş ocakçılığında 3 olarak gerçekleşti.

Böylece eylülde enerji ve madencilik alanında 75 şirket ve 12 gerçek kişi ticari işletme kuruldu. Söz konusu alanlarda ağustosta 111 şirket ve gerçek ticari işletmesi kurulmuştu.

- Kapanan şirketler

Türkiye'de eylülde söz konusu sektörlerde 30 şirket ve 2 gerçek kişi ticari işletme kapandı.

Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektöründe 22 şirket, madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe ise 8 şirket faaliyetlerine son verdi.

Kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımında 2 olarak gerçekleşti.

Söz konusu alanlarda ağustosta 61 şirket ve gerçek kişi ticari işletme kapanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :