"Enerji Piyasasındaki Düzenlemeler Dünyanın İlerisinde"

"Enerji Piyasasındaki Düzenlemeler Dünyanın İlerisinde"

GAZBİR Başkanı Arslan:- "Enerji piyasasında yapılan bir çok düzenleme dünya uygulamalarının ilerisinde. Bu çalışmaların artık dikkate alınması gerekiyor. Yaptığımız yeniliklerin, değişikliklerin dünyaya örnek olması ve uygulanması çok önemli."- "Eskiden k

İSTANBUL (AA) - HÜSEYİN ERDOĞAN - Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği Derneği (GAZBİR) Başkanı Yaşar Arslan, "Enerji Piyasasında yapılan birçok düzenleme dünya uygulamalarının ilerisinde. Bu çalışmaların artık dikkate alınması gerekiyor. Yaptığımız yeniliklerin, değişikliklerin dünyaya örnek olması ve uygulanması çok önemli." dedi. 

Arslan, Anadolu Ajansının (AA) global iletişim ortağı olduğu, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nda (WFER) AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Arslan, Forumun Türkiye'de yapılmasının önemine dikkati çekerek, dünya çapında enerji düzenleyicilerinin katıldığı bu program için uzun ve detaylı çalışmaların yapıldığını söyledi.

Türk enerji sektörünün geldiği boyutu dünyanın kabullendiğini ifade eden Arslan, şöyle devam etti:

"Enerjiyle beraber bir çok alanda dünyaya kendimizi kabul ettirdik. Enerji piyasasında yapılan birçok düzenleme dünya uygulamalarının ilerisinde. Bu çalışmaların artık dikkate alınması gerekiyor. Yaptığımız yeniliklerin, değişikliklerin dünyaya da örnek olması ve uygulanması çok önemli. Bu neyi getirdi? Bir sonraki dönem Uluslararası Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonunun (ICER) başkanlığına EPDK kurul üyesi Alparslan Bayraktar'ın başkanlığını getirdi. Önümüzdeki 3 yıl bir Türk başkan bu etkin konfederasyonu yönetecek. GAZBİR olarak geçmiş yıllarda EuroGas'ın genel kurulunu Türkiye'de yaptırmıştık. Orada Türkiye'nin Avrupa'da farklı bir yerde olduğunun görülmesi açısından bir kamuoyu oluşmuştu. Bu tarz uluslararası etkinliklerde yer almamız gerektiğini düşünüyorum."

Arslan, oturumlarda konuşulan konulardan birinin de tüketicilerin korunmasıyla ilgili olduğunu belirterek, Türkiye'de alınan kararların tüketiciyi korumaya yönelik olduğunu, GAZBİR olarak üye şirketlerimizin müşteriyle olan ilişkilerinin tüketici odaklı olması için büyük çaba sarf ettiklerini aktardı. 

Bu tarz uluslararası konferansların daha önce ülkemizde yapılamadığını dile getiren Arslan, “Eski dönemde Türkiye'de bu tarz büyük organizasyonları yapacak yer ve konaklama imkanları yoktu. Fakat şimdi hem salon anlamında hem de konaklama anlamında bu imkana sahibiz. Ülke olarak geliştiğimizi ve gelişen sektörlerimizde teknolojik ve bilimsel olarak çok iyi bir yerde olduğumuzu görüyoruz. Bu organizasyon, forumun ana başlığı olan enerji piyasalarında düzenleme konusunda ülkemizin pozisyonunu görmek açısından faydalı oldu. Yeterli olmamakla beraber iyi bir noktada olduğumuzu memnuniyetle görüyoruz. Önümüzdeki dönemde elbirliğiyle daha iyi noktalara getireceğimize olan inancımız tamdır. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ve Kurum yetkililerine ülkemize bu büyüklükte bir etkinliği getirdikleri ve başarıyla sonuçlandırdıkları için ayrıca teşekkür ediyorum " ifadelerini kullandı.

- "Anadolu Ajansı'nın enerji dalında yaptığı katkı da çok önemlidir"

Arslan, yapılan organizasyonların dünyaya duyurulması anlamında AA'nın önemine dikkati çekerek, "Bu tür uluslararası organizasyonlarda yazılan haberler Türkiye'nin içinde kalıyordu, kendimiz yazıp kendimiz okuyorduk. AA'nın yaptığı değişimlerle, özellikle de yurtdışını hedef alan ülkedeki gelişmeleri dünyaya doğru bir şekilde aktaran, dünyadaki gelişmelerin de Türkiye’ye aktarımı konusundaki aynı gelişim, bize katkı sağladı. Yani sektörde olan her şeyi çok hızlı bir şekilde dünyanın en uç noktasına kadar doğru iletip anlatabilmek çok önemliydi. AA'nın özellikle enerji dalında yaptığı katkı çok önemlidir."  

Kaynak:Haber Kaynağı