Enerji Komisyonundan anlamlı ziyaret

Enerji Komisyonundan anlamlı ziyaret

Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Konya Milletvekili Ömer ÜNAL ve Konya Ak Parti Teşkilatı Komisyon üyeleriyle birlikte TEİAŞ 9. Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

TEİAŞ Bölge müdürü Alişan TAŞTAN tarafından verilen Brifingde; Konya, Aksaray ve Karaman bölgelerine yapılan ve yapılacak olan yatırımlar, mevcut Trafo Merkezleri ve onların kapasite artırımları, Trafo Merkezleri arasındaki İletim Hatları bağlantıları, yeni yapılacak olan Trafo Merkezleri ve Hidro Elektrik Santralleri (HES), Güneş Enerji Sistemleri (GES), Müdürlük binası, Lojmanlar ve Misafirhane, Personel yapısı, Hizmet alımı Personeller gibi konularda geniş bir sunum yaptı.

TAŞTAN yaptığı sunumda; “ Tüm Trafo Merkezleri yapılan ek yatırımlarla Elektrik İletim kalitesi arttırıldı. Konya merkezde Trafo Merkezi sayımız 10 adet olacak ve bu Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yatırımları yapılmaktadır. 2016 yılı yatırım programında yer alan projeler kapsamında, 11 adet Trafo Merkezi ve 22 adet Bağlantı Hattı ile toplam 33 proje hayata geçirilecek, bu projelerin toplam maliyeti 293.650.000 TL dir” dedi.

ÜNAL; MEDAŞ’la İlgili Problem Duymak İstemiyorum !

Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Ak Parti Konya Milletvekili Ömer ÜNAL; “ MEDAŞ’ta üç yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptım için Enerji ve Enerji sorunlarına yabancı değilim ancak, Vatandaşımız TEİAŞ sınırı ve sorumluluğu neresidir, MEDAŞ’ın sınırı ve sorumluluğu neresidir, EÜAŞ’ın sınırı ve sorumluluğu neresidir? Bilmiyor. Yapılan olumlu işleri MEDAŞ’a, olumsuz işleri ve kesintileri TEİAŞ’a yükleyen bir algı var Kamuoyunda ve bunu bilinçli bir şekilde yapan hiyararşik bir yapı var. Oysaki; TEİAŞ Devlet kurumu olduğu için yapacağı tüm açıklamalar ve Basını bilgilendirmesi Müsteşar iznine bağlı olduğundan bazı konularda sessiz kalmasından üzerine atılan “itham ve suçlamalardan” sıyrılamamaktadır. Bu konuyu sayın Müsteşar beye iletip, bazı konularda Basına açıklama yapması konusunda Bölge Müdürümüzü yetkilendireceğim ki; Vatandaşımız doğru ve Güvenilir bilgiyi alsın. Sayın Başbakanımızın memleketinde MEDAŞ’la ilgili tek bir problem duymak istemiyorum, bundan sonra yaşanacak Elektrik kesintilerini de TEİAŞ’a atamayacağına göre, Vatandaşımıza daha kaliteli, daha sorumlu ve daha hızlı hizmeti vermesini istiyorum” dedi.

Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet SELVİ; “MEDAŞ’ın daha iyi çalışması ve Kamuoyuna aktardığı bilgilerin doğru olarak paylaşılması için TEİAŞ’la sürekli iletişim halinde olacağız. MEDAŞ’ın Vatandaşımızla olan münasebetlerinde daha tutarlı ve daha becerikli olması için bu işin takipçisi olacağız. Taşören işçilerin de çalıştıkları kurumlarda partizanlık değil iş üretmesini salık veririz, bir şekilde o iş yerinde çalışmaya başlayanlar, referansları her kim olursa olsun sadece işine odaklansın ve verilen işleri layıkıyla yapsın” dedi.