Enerji Bakanlığından VitrA'ya ödül

Enerji Bakanlığından VitrA'ya ödül

VitrA, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen 17. Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında üçüncülük ödülüne layık görüldü

İSTANBUL (AA) - VitrA, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının proje yarışmasında üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

VitrA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket atık ısının üretimde yeniden kullanılmasını sağlayan projesiyle, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen 17. Sanayide Enerji Verimliliği Proje Yarışmasında üçüncülük ödülüne layık görüldü.

VitrA'nın ödülünü, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Fabrika Direktörü Tuna Tümer, 8. Enerji Verimliliği Forumu kapsamında düzenlenen törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürü Alparslan Bayraktar'dan aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tuna Tümer, Bozüyük'teki seramik sağlık gereçleri üretim tesisinde, Bakım Müdürü İhsan Oyman ve Enerji Yöneticisi Erhan Madan tarafından geliştirilen projenin, yılda 680 bin lira ve 3 milyon kilovattan fazla elektrik enerjisinden tasarruf sağladığını belirterek, "Ham maddemiz olan çamuru ve kalıp yıkama suyunu ısıtmak için, pişirme fırınlarının bacalarından geri kazanılan enerjiyi kullanıyoruz. Bu projenin, VitrA’nın üretirken, tasarlarken ve yönetirken kaynakları koruma sorumluluğuyla hareket ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Gelecek kuşaklara yaşanabilir mavi bir gezegen bırakmak için, tüm çalışanlarımız enerji verimliliği konusunda öneriler geliştiriyor ve yöneticileri tarafından destekleniyor. Tüm bu çabaların ödüllendirilmesi ise hepimizi fazlasıyla gururlandırıyor." değerlendirmesinde bulundu.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :